Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ



Του Βασίλη Χρηστογιάννου

Η ευκολία με την οποία υπερασπίζονται πολιτικοί, τεχνοκράτες και επιχειρηματίες την Τουρκική οικονομική διείσδυση ως απολύτως φυσιολογική εξέλιξη και ασφαλώς καλοδεχούμενη, δηλώνει το μέτρο των προθέσεων τους. Στο όνομα της ανοικτής οικονομίας, της εξελισσόμενης παγκοσμιοποίησης παρά τα όσα έχουν συμβεί στα χρόνια που πέρασαν και μετέτρεψαν τη χώρα σε προτεκτοράτο, η Τουρκική παρουσία δεν αποτελεί πρόβλημα και είναι αναμενόμενη.


Στο σημείο αυτό πρέπει να σταθούμε γιατί φαίνεται ολοκάθαρα η σύμπτωση απόψεων του γκαγκστερικού καπιταλισμού με την μείωση της εθνικής κυριαρχίας. Η οικονομία ως προτεραιότητα που καθορίζεται από κύκλους διεθνείς και πάντως εξωελληνικούς.
Η Τουρκία που κατέλαβε την μισή Κύπρο, που αποτελεί διαρκή απειλή για το Αιγαίο, που επιχειρεί την κατάληψη της Θράκης με πολλά μέσα πριν τα στρατιωτικά, η Τουρκία που υπήρξε ο μεγαλύτερος δήμιος του Ελληνισμού, γίνεται επιθυμητός "επενδυτής". 
Μέρες που είναι οι νεκροί των Ιμίων δεν λένε τίποτα στη συνείδησή τους...

Μαρίνες στο Αιγαίο, στην Αττική, μέχρι το Πειραιά και το Φάληρο, επιχειρήσεις στη Βόρειο Ελλάδα, τη Λέσβο, τα Δωδεκάνησα, ξενοδοχειακές μονάδες, επισιτιστικές μονάδες, βιομηχανίες χάρτου, ένας ατέλειωτος κατάλογος που γίνεται με την παρότρυνση των νέων προσκυνημένων. Αυτών που μέχρι πριν λίγα χρόνια δήλωναν ότι η Ελλάδα είναι ισχυρή και ότι ακολουθούμε το δρόμο της ανάπτυξης. Σήμερα πάλι οι ίδιοι μέσω του κ. Στουρνάρα κάνουν υποδείξεις και μας εγκαλούν για τον αντιτουρκισμό μας με επιχειρήματα οικονομικά. Το αστείο της υποθέσεως είναι ότι ούτε καν κίνητρο δεν μπορούν να δώσουν για την προδοσία...καθώς έχουν  οδηγήσει στη χρεοκοπία μέσω των γελοίων και προδοτικών απόψεών τους. Αναφέρονται στην αξία της οικονομίας ως ειδικοί, αλλά εκέί ακριβώς έχουν υποστεί πανωλεθρία. Και μαζί με αυτούς και όλοι εμείς...

Η υπεράσπιση των Τούρκων επενδυτών είναι σύμφωνη με την τακτική τους. Την ίδια ώρα που όλοι αντιλαμβάνονται τα ολέθρια αποτελέσματα που είχε η εφαρμοσθείσα πολιτική της αποποίησης της εθνικής οικονομίας, την ίδια ώρα που στη Βρετανία, την Ιταλία, την Ισπανία και σε τόσες άλλες χώρες γίνεται αντιληπτή η αξία της εθνικής οικονομίας και δημιουργείται ένα μέτωπο κατά της ασυδοσίας των συμμοριών του κεφαλαίου, εδώ περιμένουμε τους Τούρκους επενδυτές....Αμετανόητοι, εξαρτημένοι, λίγοι...πολιτικοί και τεχνοκράτες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. 
Ακούγοντας τις επισημάνσεις του κ. Κώνστα για τις ελεγχόμενες ομάδες συμφερόντων και ιδιαίτερα για τους τεχνοκράτες και την απομυθοποίησή τους, αρχικά ξαφνιάστηκα θεωρώντας ότι μόνον οι πολιτικοί είχαν την ευθύνη και ότι δεν εφάρμοζαν τις ενδεδειγμένες συνταγές. Γρήγορα όμως κατάλαβα ότι είναι μέρος του ιδίου συστήματος και ότι έχουν πλήρως εφαρμόσει μια πολιτική σύμφωνη με τα ξένα συμφέροντα..

Αυτό το σύστημα που εκτείνεται στο τύπο, στα πανεπιστήμια, στα κέντρα μελετών, στις τράπεζες, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα γραφεία συμβούλων των Υπουργείων. Έχουν πέσει οι μάσκες, φιλοευρωπαίοι, παγκόσμιοι πολίτες, τώρα και τουρκόφιλοι.

Θα μας βρουν απέναντί τους. Ο εθνικισμός είναι η μόνη φυσική ροπή του ανθρώπου, η μόνη οδός στον πολιτισμό και την αξιοπρέπεια και τώρα με τους εχθρούς γνωστούς, θα νικήσει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου