Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Οι εκλογές στην Κύπρο. Κρίσεις γύρω από το αποτέλεσμα.


Η εκλογική αναμέτρηση στην πολύπαθη μεγαλόνησο δημιουργεί ένα νέο περιβάλλον εξελίξεων και είναι ένας ακόμα παράγοντας γενικότερου προβληματισμού για Ελληνισμό.


Μετά την εξαιρετικά αποτυχημένη διακυβέρνηση Χριστόφια το Α.Κ.Ε.Λ γνώρισε την συντριβή. Ο Αναστασιάδης εισέπραξε την λαϊκή διάθεση για απεγκλωβισμό από μια άθλια κυβέρνηση που δημιουργούσε προϋποθέσεις εθνικής και κοινωνικής εξαθλίωσης. Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχαν σε ετοιμότητα και επάρκεια δυνάμεις οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την οργή που είχε προκαλέσει ο Χριστόφιας και οι συνεργάτες του. Επίσης αποδείχτηκε ότι μια κακή κυβέρνηση προερχόμενη από την αριστερά μπορεί ακόμα να προξενεί πολωτικά φαινόμενα.

Γνωρίζουμε ότι αποχωρεί μια ομάδα ανθρώπων που έβαλαν ευθέως εναντίον κάθε τι Ελληνικού. Αλλά γνωρίζουμε εξίσου καλά ότι ο Αναστασιάδης υπήρξε υπερασπιστής του ανθελληνικού σχεδίου Ανάν.

Κάτω από αυτές τις εξελίξεις μόνος παράγοντας διαμόρφωσης θετικών εξελίξεων είναι οι ίδιες οι λαϊκές δυνάμεις των Ελλήνων στο νησί. Αυτές μπορούν να επιβάλλουν εθνική γραμμή ακόμα και αν η κυβερνώσα ελίτ έχει διαφορετικά σχέδια. Η βάση των εκλογέων κινήθηκε υπό το κράτος των δυσμενών οικονομικών εξελίξεων, των πολλών αντεθνικών ενεργειών της απερχόμενης κυβέρνησης αλλά και του κλίματος αβεβαιότητας που δημιουργούν οι διεθνείς συνθήκες και η Ελληνική δυσχερής θέση.

Το ταραγμένο και ολοένα εναλλασσόμενο τοπίο των σχέσεων του Ελληνισμού με όλους τους παράγοντες της περιοχής καθώς και το γενικότερο της Ανατολικής Μεσογείου θα πρέπει να μας κάνουν πολύ  προσεκτικούς και ανυποχώρητα μαχητικούς για την διασφάλιση των δικαίων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου