Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ


Επίσκεψη στην Καβάλα πραγματοποίησε προ ημερών ο γενικός πρόξενος της Αλβανίας στην Θεσσαλονίκη και μετέφερε στον πρασινοφρουρό δήμαρχο αίτημα των Αλβανών να διαθέσει ο δήμος Καβάλας μια σχολική αίθουσα σε κεντρικό δημοτικό σχολείο ώστε τα παιδιά τους να μαθαίνουν τη γλώσσα και την κουλτούρα της Αλβανίας !

Το αίτημα των Αλβανών έγινε δεκτό από τον δήμαρχο Καβάλας ο οποίος δήλωσε: «Η ενσωμάτωση των μεταναστών είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την ελληνική κοινωνία και προς αυτή την κατεύθυνση ο δήμος Καβάλας πήρε αυτή την καινοτόμα πρωτοβουλία. Με την βοήθεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της διεύθυνσης του 10ου Δημοτικού Σχολείου ξεκινούμε φροντιστήρια αλβανικής γλώσσας πιστεύοντας πως τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας θα μάθουν τη γλώσσα της ιδιαίτερής τους πατρίδας. Πιστεύουμε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες όπως αυτή που πήραμε διευκολύνουν τη συμβίωση των λαών προωθώντας ταυτόχρονα την ιδέα της συνεργασίας και της ειρήνης στα Βαλκάνια».
Προφανώς, μαζί με τα μαθήματα γλώσσας οι δάσκαλοι που θα στείλει το αλβανικό προξενείο Θεσσαλονίκης θα διδάσκουν και αλβανική ιστορία (για την «αλβανική Ήπειρο που καταπατούν οι Έλληνες» και που «χρέος κάθε Αλβανού είναι να την απελευθερώσει» κ.τ.λ.).

Eθνικό Mέτωπο
Oργάνωση Iωαννίνων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου