Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Η συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών για την εκταμίευση της δόσης που συνιστά τη συνέχεια της ξένης κυριαρχίας ήταν μια ακόμα αποθέωση προπαγάνδας και παραλογισμού.
Ο πρωθυπουργός των ψευδών υποσχέσεων είχε το θράσος μαζί με την εξαγγελία των 15.000 απολύσεων, πρώτο μόνο μέρος μιας μεγάλης δίωξης που προβλέπουν οι υπογεγραμμένες συμβάσεις, να ισχυριστεί ότι η κατάσταση βελτιώνεται και σύντομα θα έχουμε αναστροφή.

Η συμφωνία επιβεβαιώνει μια σειρά από δεδομένα αρνητικά για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα:

  • - Οι τράπεζες και τα αφεντικά τους που έχουν εισπράξει μέγα μέρος των ελληνικών κρατικών δανεισμών εξακολουθούν να βρίσκονται μακριά από τις υποχρεώσεις τους και να απειλούν τα ελληνικά νοικοκυριά. Σύμφωνα με το σχέδιο θα παραδοθούν και αυτές αφού έχουν χάσει την αξία τους και ενώ έπρεπε να έχουν αναλάβει έναν έστω καθυστερημένο εθνικό ρόλο, σε ξένα συμφέροντα. Παράλληλα όπως έχει γίνει ήδη γνωστό πωλούν τα κόκκινα δάνεια και μετά από την επιδιωκόμενη άρση της απαγόρευσης των κατασχέσεων, τα νέα σχήματα του διεθνούς γκανγκστερικού κεφαλαίου θα επιτεθεί στους Έλληνες πολίτες.


  • - Ο βίαιος μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας με κύριο στόχο τη συντριβή της μικρής επιχείρησης, τη δημιουργία φτηνής υπαλληλικής - εργατικής βάσης και η πλήρης επικράτησης των ξένων συμφερόντων συντελείται σταδιακά μέσα από την εξέλιξη της μνημονικής πολιτικής. Αναλογιστείτε την κατάσταση πριν τέσσερα χρόνια σε σχέση με την εικόνα της ελληνικής οικονομία σήμερα.

  • - Οι εξαγγελίες όπως αυτή των μεγάλων οδικών έργων, δεν είναι παρά αποδείξεις ότι βρισκόμαστε σε εσφαλμένη κατεύθυνση και όχι σημεία ανάκαμψης. Αναφέρονται 20.000 θέσεις εργασίας, όταν καθημερινά χάνονται 3.160 θέσεις. Για την υλοποίηση των έργων γίνονται δαπάνες και νέα δάνεια από τραπεζικές κοινοπραξίες χωρίς στοιχειώδη λογική προτεραιότητας ή εκτίμησης για φτηνότερες λύσεις. Καμία ενέργεια ανασυγκρότησης της πραγματικής οικονομίας δεν έχει γίνει.

  • -Η ανακεφαλαίωση των τραπεζών, που υποκριτικά ανέφερε ο πρωθυπουργός, όπως έχουν ήδη δηλώσει τα ανώτερα τραπεζικά στελέχη  δεν θα έχει καμία συνέπεια στην ρευστότητα αφού θα κατευθυνθούν για την κάλυψη των ζημιών του κουρέματος.

  • - Ο τιμάριθμος ακολουθεί ακόμα ανοδική πορεία παρά την τραγική πτώση των εισοδημάτων

  • - Το παραεμπόριο που κατά το Υπουργείο Ανάπτυξης συνιστά μέγιστο πρόβλημα απώλειας Φ.Π.Α και άλλων φόρων πέραν των υπολοίπων καταστρεπτικών συνεπειών του δεν έχει μειωθεί στο χρόνο διακυβέρνησης Σαμαρά ούτε κατ' ελάχιστον.

  • -Καμία απόφαση δεν μπορεί να λάβει το ελληνικό κράτος αν πρώτα δεν εγκριθεί από τους εκπροσώπους των δανειστών, γεγονός που καθιστά ανέφικτη κάθε λύση ανακούφισης σε εθνικό επίπεδο αν πρώτα δεν διασφαλίζει τα υπερεθνικά συμφέροντα.


Το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί δεν μπορεί να οδηγήσει σε καμία διέξοδο από την κρίση. Οι λύσεις βρίσκονται εκτός του πλαισίου που έχουν θέσει οι εντολείς και οι εντολοδόχοι τους και όσο ταχύτερα διαπιστώσουμε το συμπέρασμα αυτό τόσο καλύτερα.


Ανακοίνωση του τομέα Οικονομίας του Εθνικού Μετώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου