Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ένα ακόμα νομοσχέδιο εξαθλίωσης και υποταγής.



Μια ακόμα νομοθετική πρωτοβουλία εξ΄ ολοκλήρου έτοιμη από τους δανειστές , στην ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση κατατέθηκε με τη μορφή του "πολυνομοσχεδίου". Πολλά μέτρα σχετικά και άσχετα μεταξύ τους και όλα σε ένα άρθρο, συνεχίζουν να δίνουν το μέτρο της διακυβερνήσεως που ασκείται από την κυβέρνηση ¨ευθύνης". Το ερώτημα είναι σε ποιόν επιδεικνύει ευθύνη αυτή η κυβέρνηση, πάντως όχι στον Ελληνικό λαό.

Η προσπάθεια να δημιουργηθεί τεχνητή αισιοδοξία όλες τις προηγούμενες μέρες δεν φαίνεται να έπεισε κανέναν, καθώς οι δραματικές και ολοένα επιδεινούμενες συνέπειες της ύφεσης δεν επιτρέπουν διαφορετικές σκέψεις. Μετά την καταιγίδα των επισκέψεων και των συναντήσεων, ήρθε μια ακόμα οδυνηρή "χάρτα" απαιτήσεων , συνέχεια των μνημονίων και των μεσοπροθέσμων για να βεβαιωθούμε ότι το κοινοβούλιο ασκεί διαδικαστικό ρόλο.. Στο άθλιο αυτό νομοθέτημα απειλούνται όσοι δεν τηρήσουν τις ρυθμίσεις με σκληρά μέτρα, απαίτηση όλων των ποσών και επιτόκια έξω από κάθε λογική...Την ίδια στιγμή που έχει καταρρεύσει το σύμπαν, αυτοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να .. εισπράξουν.

Επισημαίνουμε τις ομιλίες των εισηγητών του πολυνομοσχεδίου ως μνημεία αναξιοπιστίας. Πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που τόνιζαν προεκλογικά τις δυνατότητες καλύτερης και ηπιότερης διαχείρισης εντός των απαιτήσεων των δανειστών. Σημειώνουμε επίσης την ευκολία που αντιμετωπίζουν το ζήτημα του αφελληνισμού των τραπεζών, με τη λογική ότι δεν χρειάζεται να έχουν Ελληνική ιδιοκτησία, ενώ συμβαίνει το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης να γίνεται με χρέος που επωμίζεται ο ελληνικός λαός!

Έχουν πέσει οι μάσκες. Υπάρχουν αυτοί που ακολουθούν τις ξένες προσταγές για μεγαλύτερη εξαθλίωση των Ελλήνων και εκποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου, ιδιωτικού και δημοσίου και όσοι προτάσσουν την σωτηρία της Ελλάδας και των Ελλήνων ως κύριο σκοπό του αγώνα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου