Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εθνικό Μέτωπο - Οργάνωση Ιωαννίνων

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ

Τόνοι ναρκωτικών, πλήθη λαθρομετανάστων, σωρεία κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών περιλαμβάνονται στην «ημερήσια διάταξη» της Αστυνομίας στην Ήπειρο, η οποία παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, εμφανίζει καλά αποτελέσματα, στη διαρκή μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Σ’ αυτό βοηθά το φιλότιμο όλων των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας.


Η χρήση των όπλων και η βιαιότητα των κακοποιών εφαρμόζεται σε διακίνηση ναρκωτικών αλλά και σε περιπτώσεις που δεν συνηθίζονταν, όπως στην διακίνηση των λαθρομεταναστών και ληστειών.

Οι θέσεις του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για την πάταξη της εγκληματικότητας είναι ξεκάθαρες:

1) Αύξηση στα μισθολόγια, λόγω επικινδυνότητας, των Αστυνομικών και αύξηση των δαπανών για τον εξοπλισμό, τις ανάγκες και τη άψογη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας.

2) Αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος. Σύσταση ειδικών σωφρονιστικών καταστημάτων για τους φυλακισμένους ελαφρών και οικονομικών αδικημάτων. Αναμόρφωση του αστυνομικού κώδικα και της σχετικής νομοθεσίας. Μέτρα πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας για παραδειγματισμό και αποφυγή, ώστε να σταματήσουμε να είμαστε ο τόπος έλξης εγκληματιών.

3) Φύλαξη των συνόρων και τήρηση των συνοριακών κανόνων λαμβάνοντας όλα τα τεχνικά μέτρα χωρίς ενδοιασμούς. Σκληρή ποινική αντιμετώπιση σε όσους ενέχονται στα κυκλώματα λαθρομετανάστευσης. Συγκέντρωση λαθρομεταναστών σε χώρους όπου θα παρέχονται για όσο χρόνο δεν μπορούν να επαναπατριστούν, στέγη, φαγητό και περίθαλψη. Οι συμμετέχοντες θα υποχρεούνται να παρέχουν εργασία αντί αμοιβής , οριζόμενης ειδικά γι’ αυτούς, από όπου θα εξαιρούνται τα ποσά σίτισης , φιλοξενίας, και περίθαλψης. Η κεντρική επιδίωξη που είναι η απέλαση διευκολύνεται σημαντικά από τα προαναφερόμενα μέτρα.

Η αυτοκτονική αυτή πολιτική για την Ελλάδα έδωσε το μήνυμα στους επίδοξους λαθραίους όλου του κόσμου την εικόνα ότι, αν καταφέρουν να μπουν μπορεί και να νομιμοποιηθούν. Εμείς στο ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ζητάμε ουσιαστική περιφρούρηση των συνόρων μας (χερσαία και υδάτινα). Δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να δούμε σε μελλοντικά κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών στην Ήπειρο, ένα χιλιοπαιγμένο έργο με λοβιτούρες και λαμόγια που θα καρπωθούν πολλά εκατομμύρια ευρώ από τη δημιουργία, τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων και τη σίτιση.

Οι υπερπαραγωγές σύλληψης λαθρομεταναστών των τελευταίων μηνών, σε συνδυασμό με τα Κέντρα Φιλοξενίας….. λαθρομεταναστών, δείχνει ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν έχει αντιληφθεί το έγκλημα που συντελείται.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου