Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Τρία χρόνια μνημονίου - τρία χρόνια καταστροφής.



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Τρία χρόνια μνημονίου - 
τρία χρόνια καταστροφής.


Τα τρία χρόνια του μνημονίου συμπληρώνουν μια εικόνα καταστροφής της πατρίδας. Φτάσαμε στην κορύφωση αυτή μετά από μια μακρά περίοδο δανεισμού, πελατειακού κράτους, στραγγαλισμού της πραγματικής οικονομίας, διαφθοράς και εγκληματικής πολιτικής υποτέλειας προς τα διεθνή κέντρα αποφάσεων οικονομικά και πολιτικά. Το μνημόνιο ήταν μια νέα φάση εξάρτησης, όπου πλέον δεν υπήρχε η πλασματική ευφορία που δημιουργούσε ο δανεισμός, αλλά η αδίστακτη πολιτική που συντρίβει την Ελληνική κοινωνία.

Η απώλεια της κυριαρχίας, η παρουσία των ξένων σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν στο Ελληνικό κράτος , η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας για την απομείωση του δημόσιου χρέους που έγινε τερατώδες μετά τους χειρισμούς Ευρωπαίων και εγχώριων διαχειριστών, η δραματική αύξηση της ανεργίας, ο βίαιος μετασχηματισμός της Ελληνικής οικονομίας και η απώλεια χιλιάδων Ελλήνων αγωνιστών της ζωής από τις αυτοκτονίες, διαγραφούν ένα σκηνικό τραγωδίας που ανάλογη δεν έχει αντιμετωπίσει στην νέα Ελληνική ιστορία ο τόπος.

Αυτό το αποτυχημένο και ξενοκίνητο μνημόνιο, που επιδιώκει την εσωτερική υποτίμηση- η οποία δεν προκύπτει ως παρενέργεια αλλά ως κύριος στόχος- το υποστηρίζουν συνασπισμένες οι ίδιες δυνάμεις που έφεραν την χρεοκοπία, πολιτικό κατεστημένο, μέσα ενημέρωσης, τεχνοκράτες, δυνάμεις του πλούτου. Κατορθώνουν με τη δύναμη τους ακόμα να πείθουν τμήματα της μεσαίας τάξης που έχουν πληγεί αλλά συνεχίζουν να ελπίζουν. Αργά ή γρήγορα και πιθανόν επώδυνα θα πεισθούν οι πάντες για τους σκοπούς του μνημονίου.

Η στάση που επιβάλλει η ακραία αυτή κατάσταση είναι μία. Καταγγελία του μνημονίου, παύση των πληρωμών χρέους και επανεξέταση του πραγματικού ύψους του, άμεση προτεραιότητα εθνικής ανασυγκρότησης της οικονομίας χωρίς καμία δέσμευση απέναντι στο θεσμικό τέρας της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο λαός έχει υποφέρει πολύ για να υπηρετήσει ξένα συμφέροντα. Όλες οι δυνάμεις του εθνικού πλούτου, εργασία, έδαφος, υπέδαφος , μέσα παραγωγής, καινοτομία,  πρέπει να αποτελέσουν τη νέα βάση εκκίνησης για την αναγέννηση της πατρίδας. Το πιο σημαντικό όμως, είναι να συναισθανθεί ο Έλληνας ότι ο πυρήνας αυτής της κρίσης, είναι οι αξίες που δοκιμάστηκαν αυτά τα χρόνια και να αναλάβει τον ρόλο του υπεύθυνα και αποφασιστικά.

Η ανατροπή αυτού του ξένου σχεδίου και αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας είναι εφικτή.

Εμπρός Ελλάδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου