Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΟΧΙ τζαμί στην Αθήνα - Κλιμακώνεται η αντίσταση

Δυναμική η παρουσία του Εθνικού Μετώπου στην εκδήλωση κατά της δημιουργίας Μουσουλμανικού Τεμένους που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αθηνά». Το Εθνικό Μέτωπο, αναδεικνύοντας πρώτο τη σοβαρότητα του θέματος με τη δράση του στις 26 Μαΐου στην περιοχή του Μετρό Ελαιώνα, βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα και στέκεται αλληλέγγυο σε οποιαδήποτε παρόμοια εκδήλωση, πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.


Διαπιστώθηκε μάλιστα πως, παρά τις εξαγγελθείσες ανακοινώσεις του Συλλόγου, έγινε προσπάθεια καταστρατήγησης και κομματικής εκμετάλλευσης της εκδήλωσης, πράγμα το οποίο καυτηρίασε και κατά την ομιλία του ο 
κ. Γιώργος Βεργιάννης, Διευθυντής Οργανώσεως του Εθνικού Μετώπου, ο οποίος μεταξύ άλλων, στηλίτευσε την προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης τέτοιων θεμάτων, δηλώνοντας ότι οι εφαρμογές πρακτικών με χρήση εικόνων του μεσοπολέμου δεν βοηθούν στην επίτευξη του στόχου.

Ο κ Βεργιάννης αναφέρθηκε επίσης στην οργάνωση Επιτροπής Πρωτοβουλίας κατοίκων του Βοτανικού και των γύρω περιοχών, η οποία θα συγκεντρώσει υπογραφές, με σκοπό να κινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες κατά του τεμένους. Η παρουσία των κατοίκων του Βοτανικού και η ενθουσιώδης στήριξή τους στην παρουσία του Εθνικού Μετώπου και την πρωτοβουλία αυτή, κατέδειξε την αντίθεσή τους στην κατασκευή του τεμένους και τη θέλησή τους να ανατρέψουν τα σχέδια γκετοποίησης της περιοχής τους.




Το Εθνικό Μέτωπο δηλώνει ότι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να δικαιώσει τη στήριξη των κατοίκων του Βοτανικού στην προσπάθεια διαμόρφωσης ισχυρού ρεύματος αντίστασης κατά της προσχεδιασμένης Ισλαμοποίησης της περιοχής και ότι θα παραμείνει στις επάλξεις του αγώνος μέχρι την τελική νίκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου