Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

«ΒΟΜΒΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ


Όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δεν έχει αυτάρκεια σε βασικά είδη διατροφής (λαχανικά, φρούτα, κρέατα κ.ά.), με αποτέλεσμα να εισάγει τρόφιμα από χώρες όπως η Κίνα, η Χιλή, ακόμη και αγνώστου προελεύσεως που ‘‘βαφτίζονται’’ Ελληνικά!


Έρευνα-σοκ αποκαλύπτει βαρέα μέταλλα σε καρότα, πατάτες και κρεμμύδια. Πολλά φρούτα και λαχανικά έχουν υποστεί επικίνδυνους ραντισμούς, για να φαίνονται φρέσκα και να ελκύουν τους καταναλωτές!

Επίσης, λόγω ανευθυνότητας των τοπικών αρχών, σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας, καλλιέργειες έχουν μολυνθεί από τα νερά ποταμών που δέχονται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών!

Δυστυχώς δεν ξέρουμε τι τρώμε και πολύ περισσότερο τι δίνουμε στα παιδιά μας. Για παράδειγμα, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, η ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά είναι 300 μg, όμως αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας για να ξεπεραστεί αυτό το όριο και να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους!

Η Ήπειρος και άλλες περιοχές της Ελλάδας διαθέτουν καθαρά εδάφη χωρίς ραντίσματα, φυτοφάρμακα και ρύπανση. Έτσι μπορεί να ανατηχθούν σε μεγάλο βαθμό παραδοσιακές καλλιέργειες οπωροκηπευτικών, φρούτων, η κτηνοτροφία και η πτηνοτροφία, ώστε να υπάρξει αυτάρκεια ελληνικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας.


Ως ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ πιστεύουμε πως η Ελλάδα και οι Έλληνες μπορούν να καταστούν αυτάρκεις και να θωρακιστούν από τη λαίλαπα μολυσμένων τροφίμων και την οικονομική αιμορραγία πολύτιμου συναλλάγματος σε άλλες χώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου