Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ο Εθνικισμός δεν είναι ούτε περιπατητική ούτε καθιστική σχολή φιλοσοφίας.


Του Κώστα Καρδαρά - Χειρουργού
Περιφερειακού Διοικητή Θεσσαλίας του Εθνικού Μετώπου

Το Εθνικό Μέτωπο ήταν ο μόνος φορέας του Εθνικιστικού χώρου που πήρε σαφή θέση με δελτία τύπου και όχι με διαδικτυακές φλυαρίες για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Πριν ακόμα μάλιστα εκδοθεί το Κεντρικό Δελτίο Τύπου του Ε.Μ,  τα Δελτία των περιφεριακών Οργανώσεων εκδοθέντα ανεξάρτητα συμφωνούσαν απόλυτα με το πνεύμα του. Αυτό δείχνει όχι μόνο την πολιτική ωριμότητα αλλά και την ιδεολογική και πολιτική ομοιογένεια του κινήματός μας. Όσο αφορά τα διαδικτυακά σχόλια ή αναφορές καλοπροαίρετα ή μη υπενθυμίζω πως τα Δελτία Τύπου αφορούν και απευθύνονται στο ευρύ κοινό και όχι για να ανταλλάσσουμε εξυπνάδες και να "τη βρίσκουμε" μεταξύ μας στο σαλόνι μας ή μπροστά στο pc μας. Αποτελούν εργαλεία τακτικής και όχι στρατηγικής και βέβαια δεν είναι και κλειστά ιδεολογικά μαθήματα. Ο εθνικισμός δεν είναι ούτε περιπατητική ούτε βέβαια καθιστική σχολή φιλοσοφίας.

Οφείλει να καθοδηγήσει και να διαυλώσει το κίνημα που δημιουργείται στο ρήγμα μεταξύ της κοινωνίας και των θεσμών της και αυτό δεν γίνεται ερήμην της πρώτης. Και αυτό το κίνημα παρεπιμπτόντως περιλαμβάνει και πρώην "δεξιούς" και πρώην "αριστερούς" όπως έχουμε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς και "αριστερούς" και "δεξιούς", εθνομηδενιστές και "δεξιούς" και "αριστερούς" και έτσι το Εθνικό Μέτωπο που σαν γνήσιο εθνικιστικό κίνημα δεν είναι ούτε δεξιό ούτε αριστερό οφείλει να καθοδηγήσει και να διαυλώσει αυτό το διογκούμενο κοινωνικό ρεύμα.

Όσο για την "ταμπακέρα" όσο μονοδιάστατα και επίπεδα αιτιολόγησε το κλείσιμο της ΕΡΤ το "δεξιό" κατεστημένο (πολυέξοδοι,αδιαφάνεια κλπ) άλλο τόσο επίπεδα το αρνείται το "αριστερό" (απολύσεις, αυθαίρετη αντιδημοκρατική απόφαση κλπ) ενώ δυστυχώς μονοδιάστατη και αυτιστικά εγωκεντρική είναι και η κατάφαση για των κλείσιμο κάποιων του "χώρου" που επιχαίρουν για το κλείσιμο γιατί στην ΕΡΤ ήταν αριστεροί, κομμούνια, παρουσίαζε κομμουνιστικά προγράμματα ή δεν ξέρω τι άλλο λες και αν είχε στελέχη (που θα’χει δεν θά'χει;) τίποτε "δεξιούληδες" σαν την Γιαννάκου-Κούτσικου ή την Πιπιλή θα ήταν λόγος να παραμείνει. Μα αγαπητοί μου τι περιμένατε από την ραδιοτηλεόραση ενός κράτους που έχει αλωθεί από τον εθνομηδενισμό; (και αριστερού και δεξιού ενδύματος, υπενθυμίζω για τους κοψοχέρηδες ΝΔληδες).

Κλείνει η ΕΡΤ, ανοίγει η ΝΕΡΙΤ και τέρμα το πρόβλημα; Θα αθωώσουμε τα συστημικά λαμόγια γιατί κάνουν "κάθαρση" (ενημερώνω πως παρθενοραφή σε πόρνη είναι τεχνικά αδύνατη γιατί δεν έχεις τι να ράψεις); Μήπως κιόλας νομίζουμε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ θα σημάνει την έναρξη μιας πραγματικά Εθνικής ραδιοτηλεόρασης και δεν είναι ακόμα ένας ελιγμός του συστήματος που πρέπει να αντιμετωπιστεί τακτικά; Έλεος. 
Και μόνο η επιχειρηματολογία των συστημικών παπαγάλων θα έπρεπε να μας προσανατολίσει απέναντί τους και όχι δίπλα τους. Ας ξυπνήσουμε και ας κάνουμε πολιτική και όχι ομφαλοσκόπηση.


πηγή: Κοινός Παρονομαστής 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου