Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Το συνταγματικό τόξο στοχεύει την Ελλάδα


του Εμμανουήλ Κώνστα
Αρχηγού του Εθνικού Μετώπου

Κεντρικά φιλοσοφικά ερωτήματα, μεγάλα ζητήματα γύρω από τη νομιμότητα, το δίκαιο και την κρατική λειτουργία και οντότητα, αποκτούν μια αγωνιώδη διάσταση στις μέρες μας αφού η συντριπτική κρίση συνεχίζεται.

Ο μεταπολιτευτικός πολιτικός κόσμος συμπτυγμένος εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνο, σε δύο σχήματα, αυτό της τριμερούς συμφωνίας και το άλλο μιας αντιπολίτευσης που επιμένει στο ίδιο πλαίσιο και στην ουσία αποτελεί εναλλακτική για το σύστημα, εξυπηρετεί πλέον ανοικτά τους αφέντες του που δεν είναι άλλοι από τα ξένα συμφέροντα.

Χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό ακολουθείται κάθε πολιτική που υπαγορεύουν οι ξένοι επίτροποι όσο και αν στρέφεται κατά των άμεσων και μελλοντικών συμφερόντων της πατρίδας.

Όλες οι αποφάσεις εκπορεύονται από τις συμφωνίες που έχει συνάψει “νόμιμα” το ελληνικό κράτος και όσες άλλες δεν έχουν περιγραφεί τίθενται στην κρίση των επιτρόπων. Οι δυνάμεις που συγκροτούν το λεγόμενο συνταγματικό τόξο δίνουν κυρίως έμφαση στην οδό της νομιμότητας.

Αν το σύνταγμα έχει γίνει για να υπηρετεί την ύπαρξη και τη συνέχεια της πατρίδας και του λαού, αν θέτει λογικά όρια στους κυβερνώντες, αν περιλαμβάνει τη συμμετοχή των πολιτών στην λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας, τότε η αναφορά σε αυτό από την πλευρά των πολιτικών δυνάμεων είναι τουλάχιστον υποκριτική για να μην πούμε παρανοϊκή.

Οι πολιτικές δυνάμεις που υφάρπαξαν την ψήφο του λαού με ψευδείς εξαγγελίες, που συνέπραξαν ενώ είχαν αντιτιθέμενα προγράμματα, που ενήργησαν εντελώς διαφορετικά από ότι είχαν δεσμευτεί, που παραχωρούν θεμελιώδη δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας τέτοια που καμία συνταγματική πρόβλεψη δεν το επιτρέπει, που παρακολουθούν την εξέλιξη μιας σοβαρής ανθρωπιστικής κρίσης παριστάνοντας ότι δεν υπάρχει, που αρνούνται να θέσουν ζητήματα επιβίωσης των Ελλήνων πολιτών στους επικυρίαρχους, τολμούν να θεωρούν εαυτούς εκφραστές της νομιμότητας.

Αυτοί που πουλούν τα πάντα εκτός της μάνας τους γιατί δεν βρήκαν αγοραστή, είναι οι συνταγματικοί. Αυτοί που ευθύνονται για τα εκατομμύρια των ανέργων είναι οι νόμιμοι διαχειριστές της εξουσίας. Αυτοί που αποφασίζουν εντός ωρών για την τύχη της δημόσιας ραδιο- τηλεόρασης χωρίς συζήτηση είναι νομιμόφρονες. Αυτοί που δεν μπορούν να πείσουν τους υπαλλήλους των εταίρων για την ανάγκη περιορισμού του Φ.Π.Α. στην εστίαση για λίγους μήνες είναι νόμιμοι κυβερνώντες. Αυτοί που γίνονται διεθνώς ρεζίλι από τα ναυάγια των μεταβιβάσεων και δεν γνωρίζουν ούτε τι έγινε, είναι οι νομίμως υπεύθυνοι! Αυτοί που έδωσαν 200 δισ στις τράπεζες και τώρα είναι έτοιμοι να πλειστηριάσουν τα σπίτια επικαλούνται τη ...νομιμότητα Αυτοί που έχουν ήδη προσκολληθεί στο άρμα του Ερντογάν δεν θα ανεχτούν συνταγματικές παρεκκλίσεις...

Οι εθνικιστές αμφισβητούν την ισχύ και τη νομιμότητα κάθε αποφάσεως της παρούσης κυβερνήσεως. Θεωρούν ότι οι λεγόμενες δυνάμεις του συνταγματικού τόξου δεν είναι παρά οι θλιβεροί απολογητές της ξενοκίνητης πολιτικής που οδήγησε στην κρίση.

Τίποτα δεν είναι πάνω από το έθνος. Κανείς δεν μπορεί να εκχωρήσει ούτε ίχνος κυριαρχίας και κανένας νομικισμός, καμία τεχνητή πλειοψηφία δεν μπορεί να πλήττει τόσο βάναυσα τα λαϊκά συμφέροντα.

Είναι τόσο μεγάλη η καταστροφή που συντελείται και τόσο έκθετος ο πολίτης σε γεγονότα που σχεδιάζονται εκτός Ελλάδας, ώστε η τυπική κάλυψη των αποφάσεων να μην αρκεί.

Το συνταγματικό τόξο αποτελούμενο από τα απομεινάρια αυτής της άθλιας συντεχνίας των ξενόδουλων παραγόντων στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά της πατρίδας. Ο εχθρός είναι εδώ. Στο πρόσωπο των ξένων επιτρόπων, στο πρόσωπο των υποταγμένων πολιτικών, στο πρόσωπο μιας άρρωστης μεταπολιτευτικής δημοκρατίας που πρέπει επιτέλους να παύσει.

Ο αγώνας μας είναι απελευθερωτικός, 
είναι λυτρωτικός, η χώρα είναι ελεγχόμενη 
και ασφυκτιά. 
Όλοι παρόντες! Όλοι μπροστά!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου