Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Θεσσαλονίκη: ΟΧΙ στο «Gay Pride»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οργάνωση Θεσσαλονίκης

Θεσμική υποστήριξη απέκτησε για άλλη μία φορά η πολυδιαφημισμένη «παρέλαση περηφάνιας»(!) των ομοφυλοφίλων, στη Θεσσαλονίκη. Και φέτος, 
ο κ. Μπουτάρης αποφάσισε να συνδιοργανώσει την τραγική αυτή εκδήλωση 
και μάλιστα να επιβαρύνει τους Θεσσαλονικείς και με 4.500 € για τη διοργάνωσή της! Κι όλα αυτά με την κάλυψη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε μία «κατάθεση ψυχής» του στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, είπε ότι «θέλετε δεν θέλετε, εδώ έχουμε την πλειοψηφία και η εκδήλωση θα γίνει», γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τη σιωπηρή πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων, που νοιώθουν να περιφρονείται η αξιοπρέπεια και η βούλησή τους, αλλά και των περισσοτέρων συμβούλων του, τους οποίους ανάγκασε σε παραταξιακή πειθαρχία.

Είναι όμως χαρακτηριστική και η στάση της αντιπολίτευσης του Δήμου και συγκεκριμένα της «δεξιάς» πράταξης του κ. Γκιουλέκα, από την οποία οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι που ήσαν παρόντες ψήφισαν ... λευκό!

Αυτή είναι η κατάντια της θεσμικής εκπροσώπησης στον Δήμο Θεσσαλονίκης. 
Ο μοναδικός φορέας, που κατέθεσε την άποψή του εναντίον της διοργάνωσης αυτής, ήταν η Δημοτική Κίνηση Πολιτών «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», που εκπροσωπήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης με δεκάδες μέλη της και επικεφαλής της το μέλος του Π.Γ. του κόμματός μας, Γιάννη Κουριαννίδη, που ζήτησε και κατάφερε να τοποθετηθεί έστω για λίγα λεπτά από το βήμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Αυτή η εκδήλωση περνά μέσα από την αξιοπρέπεια των Ελλήνων κατοίκων της πόλης και πλήττει το αξιακό σύστημα με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Το πρόσχημα της τουριστικής αξιοποίησής της είναι αστείο. 
Ο κ. Μπουτάρης ήρθε να υλοποιήσει αλλαγές θεσμικού τύπου στην πόλη και η επιβολή αναλόγων προτύπων είναι απαραίτητη για να αμβλύνει τις κοινωνικές και εθνικές αντιστάσεις των Ελλήνων κατοίκων της. Γι αυτό και οποιοσδήποτε συμβιβασμός με τέτοιες καταστάσεις είναι απαράδεκτος».


ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου