Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Σήμερα, μαζί με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ που κυκλοφορεί στα περίπτερα: ΚΥΠΡΟΣ 1963-1974. Οι άγνωστες πτυχές της προδοσίας

Παρότι έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια από την τραγωδία της Κύπρου τον Ιούλιο του 1974, ακόμη ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα δρώμενα της τότε εποχής. Αξιολογώντας κάποιος τα δεδομένα του 1964 στην Κύπρο και τις μάχες που διεξήχθησαν στην περιοχή της Τηλλυρίας ήταν αναμενόμενη μια νέα τουρκική επίθεση.

Εκείνο όμως που πραγματικά ξενίζει είναι η ολιγωρία ή η ανικανότητα της ελληνικής πλευράς με πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο να αντιδράσει άμεσα και αποτελεσματικά. Στην έννοια της ανικανότητας περιλαμβάνεται και η έννοια της προδοσίας, διότι είναι όνειδος όποιος σε αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχουν συμφωνίες προς όφελος όταν χάνεις ή μάλλον χαρίζει ελληνικό έδαφος χωρίς να  μπεις στον κόπο να το υπερασπιστείς.


Οι μαρτυρίες των τριών αξιωματικών που παραθέτονται στην έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους, φωτίζουν κάποια σκοτεινά σημεία της περιόδου 1964 -1974 στην Κύπρο, αποκαλύπτοντας ότι η πραγματικότητα πολλές φορές ξεπερνά την φαντασία και του πλέον ευφάνταστου σεναριογράφου...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου