Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Η συνέντευξη Σαμαρά και ο θρίαμβος του παραλόγου


Κατά την συνέντευξη του ο πρωθυπουργός σε εβδομαδιαία εφημερίδα, προσπάθησε να διαμορφώσει ρεύμα υποστήριξης στα μέτρα που υπαγορεύουν τα ξένα διευθυντήρια. Έθεσε λοιπόν, δημόσια τα ερωτήματα πόσο χρήσιμη είναι η δημοτική αστυνομία αφού ασχολείται μόνο με την παράνομη στάθμευση και εκεί αποτυγχάνει, τι χρειάζονται οι σχολικοί φύλακες, μάλιστα αναφέρθηκε και στο πρόβλημα νοσηλευτών.

Το παράλογο όμως, είναι ότι οι θεσμοί αυτοί, χρήσιμοι ή άχρηστοι , έγινα από τις κυβερνήσεις αυτών που κυβερνούν...τόσα χρόνια λοιπόν γνώριζαν την ανεπάρκειά τους αλλά δεν έκαναν τίποτα; Θυμήθηκαν να επανεκτιμήσουν το ζήτημα σήμερα; Επίσης κατά την αστεία προσπάθειά του ο κύριος πρωθυπουργός ξέχασε ότι απολύει και 2400 υγειονομικούς, την ίδια ώρα που αναφέρεται στα προβλήματα των νοσοκομείων.

Όλα αυτά μοιραία, θα συμβαίνουν, αφού έχουν αναλάβει την αντιμετώπιση της κρίσης αυτοί που τη δημιούργησαν. Εδώ ακριβώς συνίσταται η ευθύνη του Ελληνικού λαού και του κάθε πολίτη ξεχωριστά. Πρέπει να γίνει κατανοητό πρώτον ότι οι άνθρωποι είναι εξαρτημένοι, είναι αποτυχημένοι, είναι δέσμιοι των σφαλμάτων τους και των πατρώνων τους και δεύτερον καμία λύση δεν μπορεί αν δοθεί μέσω ελέους από την διεθνή τοκογλυφία.

Η ελευθερία απαιτεί θάρρος και η κυριαρχία πρέπει να ανακτηθεί. 
Το βήμα που πρέπει να γίνει είναι η πλήρης απομόνωση όλων των εντολοδόχων , όλων των ενόχων, όλων των θλιβερών εξουσιαστών της μεταπολίτευσης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου