Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Εφημερίδα «ΘΡΑΚΗ» για το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και την περιοδεία κλιμακίου υπό τον Εμ. Κώνστα στη Θράκη


Παραθέτουμε το δημοσίευμα της εφημερίδας "Θράκη" και του
e-thrakinews για την περιοδεία του αρχηγού του κινήματος στην Θράκη και τα εγκαίνια των γραφείων μας στην Ξάνθη:

Εγκαίνια των γραφείων του 
«ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ» στην Ξάνθη

Εμ. Κώνστας: Θέλουν την Θράκη… «καμένη γη»!

Γνωστοποίησε την ταυτότητα και τις αρχές του κόμματος με προτεραιότητα την περιοχή της Θράκης

Στα πλαίσια της περιοδείας του γενικού γραμματέα του «Εθνικού Μετώπου», Εμμανουήλ Κώνστα, στην Θράκη, ο οποίος συνοδεύτηκε από τον περιφερειακό διοικητή Μακεδονίας – Θράκης, Ιωάννη Κουριανίδη, τον Διευθυντή Οργανώσεως Γιώργο Βεργιάννη  και την υπεύθυνη Τύπου Ευανθία Κοζάκου,
εγκαινιάσθηκαν το πρωί της Παρασκευής τα γραφεία του κόμματος στην Ξάνθη, στον δεύτερο όροφο της οδού Κύθνου 34, ενώ έγιναν συναντήσεις οργανωτικού χαρακτήρα και με τοπικά στελέχη, μεταξύ των οποίων με την Γραμματέα της οργάνωσης Ξάνθης, Μαρία Καραγιάννη αλλά και τον Γραμματέα της τοπικής οργάνωσης νεολαίας, Σπάρτακο Τανασίδη.

Από τα εγκαίνια των Γραφείων στην Ξάνθη

Στο περιθώριο των παραπάνω εκδηλώσεων και συναντήσεων η «Θ» συνάντησε τον κ. Κώνστα σε μία συζήτηση γνωριμίας με τον ίδιο, το κόμμα του, τους στόχους του, τις αρχές που το διέπουν αλλά και τις προτάσεις που καταθέτει για την έξοδο από την κρίση, για τις σχέσεις της χώρας μας με την Ε.Ε. αλλά και για τα τοπικά προβλήματα όπως ο ίδιος τα είδε κατά την διήμερη περιοδεία του που ξεκίνησε την Πέμπτη το πρωί, κάλυψε την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή και ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στην Ξάνθη.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Αναφερόμενος λοιπόν στην ταυτότητα του κόμματος, τις αρχές του, το τι πρεσβεύει αλλά και την γενικότερη θέση του μέσα στην ελληνική πολιτική σκηνή ο κ. Κώνστας εξήγησε: «Το “Εθνικό Μέτωπο” υπάρχει από την δεκαετία του 1980 ως μία νεανική πολιτική συγκρότηση, τότε, παραμένοντας στη συνέχεια σε πολιτική αδράνεια και λειτουργώντας περισσότερο ως δεξαμενή σκέψης παρά ως κόμμα. Προ διετίας περίπου ανασυγκροτήθηκε προκειμένου α διαδραματίσει κάποιον πολιτικό ρόλο. Ο λόγος που ανασυγκροτήθηκε και μας έφερε εώς εδώ είναι ότι θεωρήσαμε πως δεν υπάρχει πλέον στην χώρα μας επαρκής εκπροσώπηση των δικών μας ιδεών. Αυτές είναι οι ιδέες του ελληνικού εθνικισμού, της αποκατάστασης του εθνικού κράτους, της ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας που θεωρούμε ότι έχει απωλεστεί και στην προσπάθεια να διασωθεί ο κοινωνικός ιστός της χώρας». Για την προσέγγιση με την Ε.Ε., πιο συγκεκριμένα σημείωσε πως; «Εάν μιλούσαμε για μία Ευρώπη των εθνών τότε ναι, θεωρούμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ευρωπαϊκή πορεία για την χώρα μας, με την προϋπόθεση ότι η εθνική κυριαρχία και ιδιαιτερότητα γινόταν σεβαστή. Η παρούσα όμως πορεία της Ε.Ε., την οποία έχουμε αναλύσει ακόμη από την δεκαετία του 1980, με κορυφαίο σημείο την συμφωνία του Μάαστριχτ που την επικρίναμε, όταν άλλοι την αποθέωναν, καθώς κι ολόκληρη η αντίληψη περί ευρωπαϊσμού που κυριάρχησε στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες θεωρούμε ότι μακράν απέχει από την κάλυψη τω εθνικών και κοινωνικών συμφερόντων. Η αρχιτεκτονική και ο προσανατολισμός αυτής της Ευρώπης, όπως έχει οικοδομηθεί σήμερα, θεωρούμε ότι είναι μία αρνητική εξέλιξη για την πατρίδα μας. Μία τέτοια Ευρώπη δεν την θέλουμε. Μία άλλη Ευρώπη, αυτή των εθνών, θα την συζητούσαμε έτσι ώστε να αποφεύγεται και η γερμανική επικυριαρχία, που βιώνουμε σήμερα, αλλά και η πλήρης κυριαρχία του χρηματιστηριακού και τραπεζικού κεφαλαίου, την οποία έχουμε γνωρίσει πολύ καλά τελευταία…»



ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Αναφερόμενος στην έξοδο από την πολύπλευρη κρίση που δημιούργησε στην Ελλάδα η παραπάνω δομή της Ε.Ε., όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα, ο ίδιος παρουσίασε τις προτάσεις του «Εθνικού Μετώπου» λέγοντας ότι: «η κρίση αυτή είναι πρώτα από όλα μία κρίση αξιών. Βεβαίως έχει τεράστια εθνική σημασία καθώς η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας είναι το θεμελιώδες ζήτημα, αφού δεν καθορίζουμε πλέον την τύχη μας εμείς. Αν παλιότερα είχαμε κάποια εξάρτηση, σήμερα έχουμε απόλυτη κυριαρχία ξένων δυνάμεων. Βασική πρώτη κίνηση που πρέπει να γίνει για να βγούμε από αυτή την κρίση είναι αρχικά η παύση πληρωμών των τόκων και χρεολυσίων που ανέρχονται περίπου σ 9 δις ευρώ επιβαρύνοντας τον ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό. Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία πολύ καλή πρώτη αρχή για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, μέσω ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης που να βασίζεται στην εγχώρια ζήτηση, έτσι ώστε να έχουμε σε πρώτη φάση εξισορρόπηση του ισοζυγίου πληρωμών όχι όμως μέσω της υποκατανάλωσης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, αλλά με τον ελληνικό λαό να καταναλώνει τα προϊόντα που παράγονται στην χώρα. Αυτό μας βάζει και στην λογική να καταγγείλουμε κάποιες από τις συμφωνίες που έχουν γίνει εντός της Ε.Ε., δηλαδή σε ειδική σχέση. Για το αν όλα αυτά είναι εφικτά εμείς λέμε ότι προτεραιότητά μας είναι η σωτηρία της πατρίδας και θέλουμε η Ε.Ε. να κάνει αυτή την ειδική σχέση. Τέτοιες είναι βέβαια οι συμφωνίες για το εμπόριο και φυσικά το Μνημόνιο. Το τελευταίο πρέπει οπωσδήποτε να καταργηθεί αφού έχει εθνοκτόνο εξέλιξη και μόνον αρνητικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Μάλιστα οι εγχώριοι εκφραστές του δεν έχουν καν σχέδιο και πώς να έχουν αφού το σχέδιο το δίνουν αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις, οι οποίοι και βρίσκονται εκτός Ελλάδος… Ότι κάνουν είναι απλά να συλλέγουν χρήματα για την απομείωση του χρέους, συρρικνώνοντας συνέχεια τα εισοδήματα, αυξάνοντας την ανεργία με τελικό αποτέλεσμα την αύξηση του χρέους ακόμη και μετά το κούρεμα…! Μπορεί η πολιτική μας να φαίνεται ριζοσπαστική όμως μετά την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής της προσαρμογής, δε νομίζω ότι μας μένει πλέον να δοκιμάσουμε και κάτι άλλο… Θέση μας επίσης είναι και το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα, αφού το ευρώ δεν επιτρέπει εθνική νομισματική πολιτική με τις ολέθριες συνέπειες που βλέπουμε»

ΔΕΝ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ 
ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ

Ο ίδιος, σε σχετική παρατήρησή μας, παραδέχθηκε ότι ένα μέρος από τις αρχές, τις θέσεις και τους στόχους του κόμματός του καλύπτονται και από άλλα κόμματα, όπως για παράδειγμα ο Λαϊκός Σύνδεσμος «Χρυσή Αυγή», αλλά ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ. Σημείωσε πάντως ότι «Πρακτική συμπόρευση με την Χρυσή Αυγή ή με άλλα κόμματα δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ. Συμπτώσεις ιδεών και απόψεων βεβαίως και υπάρχουν με πολλούς πολιτικούς σχηματισμούς. Το κρίσιμο για μας είναι ότι έχουμε ένα ολοκληρωμένο πολιτικό πρόγραμμα, το οποίο άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί δεν έχουν διαμορφώσει τόσο διεξοδικά και επικαιροποιημένα, με θέσεις για την Ευρώπη, την ανασυγκρότηση της οικονομίας ή την αποκατάσταση των αξιών στον τόπο μας, με συγκεκριμένη μεθοδολογία αλλά και με πολιτικό προσωπικό που μπορεί να το επιτύχει. Είναι ένα κίνημα γεννημένο από την βάση της ελληνικής κοινωνίας χωρίς ταυτιζόμαστε με άλλα κόμματα ή αν ερχόμαστε σε χώρους που έχουν καλυφθεί ιδεολογικά. Θεωρώ ότι αυτό που εμείς εκφράζουμε είναι αυτό που η ελληνική χρειάζεται στην παρούσα φάση. Πολιτική κάνουμε από καθήκον κι αν κρίναμε ότι υπάρχει άλλη εκπροσώπηση, δεν θα το επιχειρούσαμε.


Η “ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ” ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ 
ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Όσον αφορά τα προβλήματα της περιοχής μας ο κ. Κώνστας σημείωσε: «Η πολιτική του εξαρτημένου αθηνοκεντρικού συστήματος υπήρξε εγκληματική για την Θράκη, με την τελευταία να έχει πρακτικά εγκαταλειφθεί. Η περιοδεία μας εδώ μας έδωσε και χειροπιαστά δείγματα αυτής της καταστροφής όταν επισκεφθήκαμε τις ΒΙ.ΠΕ. Ξάνθης και Κομοτηνής… ακόμη κι όπου υπάρχουν υποδομές, όπως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αυτές δεν λειτουργούν πλέον… Ο Ίασμος πέρασε σε μουσουλμανική διοίκηση μετά από συνεννόηση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, με αποφάσεις σε εθνικό επίπεδο και βραχίονες τοπικούς. Για το δε προξενείο έχουμε ξεκάθαρη θέση. Πρέπει να κλείσει γιατί δεν εξυπηρετεί σε τίποτε άλλο πέρα από το να αποτελεί τον βραχίονα του τουρκικού επεκτατισμού. Στην Τουρκία μάλιστα κρίνουμε ότι υπάρχουν δύο “σχολές” αυτή την στιγμή; Οι ευρωπαϊστές και οι νεοθωμανιστές, δηλαδή όσοι αποδέχονται το δόγμα Νταβούτογλου, θεωρώντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ανήκει στον ευρύτερο περιφερειακό χώρο διοίκησης της Τουρκίας. Εμείς στεκόμαστε απέναντι και στις δύο με εκδηλώσεις αλλά και αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Άλλωστε όταν ήρθε στην Ελλάδα ο κ. Νταβούτογλου το Εθνικό Μέτωπο ήταν το μόνο κόμμα που διοργάνωσε συγκέντρωση εναντίον του. Θεωρώ ότι η Θράκη βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Υπάρχουν οικονομικοί, κοινωνικοί και κυρίως εθνικοί λόγοι, είναι ασύδοτη η δράση του τουρκικού επεκτατισμού και δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από την ελληνική Πολιτεία. Η μη αντίδραση όμως σχετίζεται με το ότι δεν έχουμε κυριαρχία στο ελληνικό κράτος. Ο πρώτος στόχος κάθε ξένου κέντρου κατά της χώρας μας είναι να χτυπηθεί η Θράκη και γι’ αυτό την επιλέξαμε ως αφετηρία της πορείας μας προς τον λαό. Θεωρούμε ότι εδώ πρέπει να δοθεί μια πραγματική μάχη για τον Ελληνισμό και θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι. Θα επανέλθουμε σύντομα στην Θράκη όπου θ’ αναπτύξουμε πολύ πιο έντονη δράση, εγκαινιάζοντας μεταξύ άλλων και τα γραφεία στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη». Τέλος ξεκαθάρισε ότι: «Δεν έχουν άδικο οι Θρακιώτες να θεωρούν ότι όποτε έρχεται αρχηγός κόμματος εδώ έρχονται μαζί του και οι… εκλογές. Εμείς όμως βλέπουμε την περιοχή σαν κομμάτι του Ελληνισμού που κινδυνεύει και το Εθνικό Μέτωπο δεν έχει τέτοιες πολιτικές τακτικές, αφού για μας η εθνική ευαισθησία δεν αποτελεί πολιτικό τέχνασμα. Το ζήτημα άλλωστε εκλογής αντιπροσώπων είναι το τελευταίο στην σειρά των πρωτοβουλιών. Πρώτιστο είναι να ανασχέσουμε τη μεγάλη επίθεση που γίνεται και η οποία έχει οικονομικοκοινωνικό χαρακτήρα αλλά και ένα στοιχείο εθνικής εξαφάνισης. Εδώ είναι μία έπαλξη του Ελληνισμού. Γι’ αυτό ήρθαμε και όχι για ψηφοθηρικούς λόγους ή γιατί έρχονται εκλογές…»



ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΗΓΑΡΔΑΚΗΣ


Πηγή: Εφημερίδα "Θράκη" -         http://www.e-thrakinews.gr/                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου