Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Οι σπουδαίες φράσεις σπουδαίων αγωνιστών της Επανάστασης

Η σημερινή επέτειος, για να γιορταστεί όπως πρέπει, οφείλει να γίνει εφαλτήριο μιας νέας εθνεγερσίας. Είναι χρέος μας να επαναστατήσουμε. Είναι χρέος μας να ξαναθυμηθούμε εκείνους τους ηγέτες που έδωσαν το "είναι"
τους και το "έχειν" τους για να ξαναδημιουργηθεί η Ελλάδα από τις στάχτες της.

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο κορυφαίος ηγέτης της Επανάστασης δεν λησμονούσε να θυμίζει στους Έλληνες ότι "Το Γένος μας και άλλες φορές σταυρώθηκε, αλλά ιδού ζώμεν!".       Ο Υψηλάντης, ο τίμιος αυτός αγωνιστής που παράτησε μια σπουδαία σταδιοδρομία στο Ρωσικό στρατό και ξεπούλησε την ίδια την περιουσία του για την Επανάσταση, όταν οι Άγγλοι, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση στην Ελλάδα, θέλησαν να επιβάλλουν Προτεκτοράτο στην Ελλάδα, ξεσηκώθηκε λέγοντας "Έχομεν πολύ ακριβά αγορασμένη την ελευθερία μας, για να την πουλήσομεν τόσο φτηνά στον τυχόντα!". Ο Μακρυγιάννης, ο αγράμματος εκείνος πολεμιστής που στα γεράματα έμαθε γράμματα για να διηγηθεί την ιστορία της πατρίδας του, είπε σε κάποιους Έλληνες που ήθελαν να πουλήσουν κάτι αγάλματα σε Γάλλους "Αυτά, και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουν, μη καταδεχτείτε να τα πουλήσετε. Γι' αυτά πολεμήσαμε!". Ο Ρήγας Φερραίος τραγουδούσε στο Θούριο "Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνους σκλαβιά και φυλακή!". Ο δε Ιωάννης Καποδίστριας, αναλαμβάνοντας το δύσκολο ρόλο της σύστασης του Ελληνικού κράτους εκ του μηδενός, αρνήθηκε να λάβει γι' αυτό κάποια αποζημίωση λέγοντας "Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν!".

Σε τέτοιους ηγέτες, σε τέτοιους ανθρώπους πρέπει να προσβλέπουμε! Δεν μας αρκούν οι μετριότητες που μας κυβερνούν σήμερα! Δεν μας αρκούν οι αργυρώνητοι που μας διαφεντεύουν τη χώρα!


Δημήτρης Γκίκας
Υπ. Διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας
Διευθυντής Επικοινωνίας του Εθνικού Μετώπου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου