Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Εθνικά υπερήφανη... υποχώρηση



Το περιεχόμενο της συμφωνίας στο Eurogroup δεν επιτρέπει καμία διαφορετική ανάγνωση πέρα από την πλήρη υποχώρηση των ελληνικών θέσεων από μέρους της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛ και την παράταση της εξάρτησης της πατρίδας από ξένους μηχανισμούς.

Πιο συγκεκριμένα:

α. Αποδεχτήκαμε ολοκληρωτικά το χρέος και δεσμευτήκαμε για την αποπληρωμή του.

β. Δεσμευτήκαμε να μην προχωρήσουμε σε καμία μονομερή ενέργεια, γεγονός;που σημαίνει ότι δεν έχουμε ούτε την ελάχιστη δυνατή κυριαρχία για την άσκηση πολιτικών στην πατρίδα μας.

γ. Αλλάξαμε την ονομασία των μηχανισμών επιτήρησης σε "θεσμούς" , διατηρώντας σε πλήρη ισχύ όλους τους όρους ασφυκτικής επιτήρησης.

δ. Αποδεχτήκαμε το περιεχόμενο των προηγούμενων συμφωνιών περί Βρετανικού δικαίου και υιοθετήσαμε χωρίς αντίρρηση τις υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους.

Στην γραμμή υποταγής που προσχώρησε η νέα κυβέρνηση, σημειώνουμε ακόμα την στάση τους να υποδεχτούν τον Κινεζικό στόλο και να σεβαστούν τις συμφωνίες για το λιμάνι που την άλλη μέρα της εκλογής τους είχαν δηλώσει ότι θα καταγγείλουν.

Δεν πρέπει να υπάρχει στα παγκόσμια χρονικά, ταχύτερη αναδίπλωση με τόσο υψηλή πατριωτική ρητορική.

Σημειώνουμε επίσης την γοητεία που άσκησε η κυβερνητική πολιτική σε ένα μέρος του πατριωτικού κόσμου- εκπαιδευμένου πλέον στις μεταπολιτευτικές εντυπώσεις- που ελπίζουμε να υποβληθεί στο κόπο να διαβάσει τώρα τη συμφωνία.


Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου