Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Πρωτομαγιά 2015 - Κρίσιμο μεταίχμιο


Ενώ η αβεβαιότητα, η ανεργία, η ύφεση, η φτώχεια, η εκμετάλλευση και ανυποληψία κυριαρχούν στην Ελληνική  πραγματικότητα. Η χώρα έχει παραδοθεί στους μηχανισμούς της τερατώδους σύγχρονης Ε..Ε, στους απρόσωπους αλλά γνωστούς μηχανισμούς, που θέτουν την εργασία - το σημαντικότερο συντελεστή πλούτου- ως στόχο προς εκμετάλλευση και διαρκή υποτίμηση.
Η εξαθλίωση που έφεραν τα καρτέλ, οι λαθρομετανάστες που αποτελούν το σύγχρονο στρατό του συστήματος, τα παρασιτικά συμφέροντα που λυμαίνονται το τόπο σήμερα αλλά και  σε όλη τη διάρκεια της αμαρτωλής μεταπολίτευσης και ασφαλώς η πολιτική τάξη που λειτούργησε όλα τα χρόνια κατά της πατρίδας και των ουσιαστικών συμφερόντων του λαού, πρέπει να ανατραπεί.

Χρειάζεται η γενναιότητα να καταλάβουμε τι συμβαίνει στον κόσμο, τι μπορεί η Ελλάδα να κάνει αν το πιστέψει και πάνω από όλα να πιστέψει στις δυνάμεις της. Ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος κατά την παραγωγική διαδικασία, παράγοντας πλούτου είναι η εργασία. Αυτήν πρέπει να επαναφέρουμε στην θέση που της αξίζει. Η πρόοδος και η ευημερία του λαού εξαρτάται από αυτή.

Ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, που αντέχει να συγκρουστεί με συμφέροντα και νοοτροπίες, που μπορεί να τεθεί υπεράνω δεσμεύσεων των ελευθέρων συναλλαγών που μας έχουν επιβάλλει, που θα αξιοποιεί τον πλούτο της αγροτικής οικονομίας, της βιοτεχνίας και της βιομηχανίας -τομείς που έχουν σκοπίμως εγκαταλειφθεί- που θα αποκαταστήσει τα μεροκάματα, τις παροχές και θα δώσει προοπτική για μια καλύτερη ζωή, είναι ο μόνος δρόμος για την πατρίδα.

Το σύνθημα μας "Ελληνικά χέρια, Ελληνικά εργοστάσια, Ελληνικά προϊόντα", στην σημερινή Ελλάδα των 46 δις εισαγωγών και του 75% ξένων προϊόντων δείχνει τη  φύση και την καταγωγή του προβλήματος. Το μεγάλο ζήτημα ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας- αξιοπρέπειας περνά ακριβώς από την συνειδητοποίηση και την απόφαση - λύση αυτού του προβλήματος. Εκεί στις σβησμένες μηχανές των εργοστασίων, στα ξεχασμένα κτήματα, βρίσκεται η αλήθεια.

Στην Ελλάδα του 2015, που κατρακυλάει από την εξάρτηση στην δημαγωγία και την ανεπάρκεια, από τους μισθωμένους εργαζόμενους στα μαγαζιά που επιδοτεί το Κινέζικο υπουργείο εξωτερικού εμπορίου,από τα εφτάστερα ξενοδοχεία  των ξένων συμφερόντων που νοικιάζουν ανθρώπους στους εργολάβους του θανάτου (ρεκόρ εργατικών ατυχημάτων) που ελέγχουν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, είναι σαφές ότι δεν χρειάζεται μόνο μια εθνική κυβέρνηση αλλά μια εξουσία σε βάθος πλήρως ανατρεπτική.

Τα εργατικά σωματεία ελεγχόμενα από την αριστερά συνετέλεσαν στην διαμόρφωση του παρόντος εφιαλτικού τοπίου και αξιοποίησαν μια στερεοτυπική αντίληψη ότι δήθεν το μέλλον των εργαζομένων θα είναι καλύτερο μέσα από μια αριστερή προοπτική. Εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι ας αναλογιστούν τις διαστάσεις του μεγάλου εθνικού και κοινωνικού εγκλήματος που έγινε στα χρόνια που πέρασαν με ευθύνες δεξιάς και αριστεράς στο παίγνιο των τεχνητών αντιπαραθέσεων.

Με την ευκαιρία της μεγάλη εργατικής επετείου επισημαίνουμε ότι το ζήτημα της εργασίας και του τρόπου που την αντιλαμβανόμαστε είναι ένα μεγάλο ιδεολογικό ζήτημα στο ποίο απαντά με τρόπο επαρκή και σύμφωνο με την ανθρώπινη φύση ο εθνικισμός.

Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛ στους τρεις μήνες όπου βρίσκεται στην αρχή, κινείται χωρίς σχέδιο δέσμια των ιδεοληψιών της και ακόμα αγνοεί το παραγωγικό πρόβλημα της χώρας.

Διεκδικούμε το δικαίωμα στην εργασία για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Διεκδικούμε ανθρώπινες αμοιβές και πλήρη κάλυψη των αναγκών της ελληνικής οικογένειας σε υγεία και παιδεία από το Ελληνικό κράτος.

Διεκδικούμε ως πρώτιστη ανάγκη για κάθε μελλοντικό επίτευγμα την οικοδόμηση οργανωμένου εθνικού κράτους, αξιοκρατικού και δίκαιου.

Διεκδικούμε έναν κόσμο εργασίας που θα έχει στραφεί στην εθνική προκοπή, την κοινωνική δικαιοσύνη και τον πολιτισμό.



Εθνικό Μέτωπο - Εθνικό Μέτωπο Εργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου