Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Συμπεράσματα από την πορεία του αγώνα, για το κίνημα και την κοινωνία


Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών αλλά και του διαστήματος που μεσολάβησε από τις Ευρωπαϊκές και δημοτικές εκλογές μέχρι σήμερα, ήταν αναμενόμενες. Η προσπάθεια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με την αρωγή των ΑΝ.ΕΛ να εκπορθήσει από την εξουσία την προηγούμενη κατάσταση ήρθε σχεδόν αναπόφευκτα. Η ελληνική κοινωνία πίστεψε σε υποσχέσεις που είχαν δοθεί προς όλους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των επιλογών της. Η λογική ότι τα πράγματα δεν μπορεί να γίνουν χειρότερα επικράτησε και έτσι σήμερα με την ανεργία να παραμένει σε τεράστια ύψη , την ύφεση να προβάλλει πιο απειλητική από ποτέ, τους κυβερνητικούς χειρισμούς να βρίσκονται έξω από κάθε στρατηγική μείωσης του χρέους, η ανάπτυξη να είναι και πάλι, κενό γράμμα.
Η πολιτική προσπάθεια του Εθνικού Μετώπου είχε ξεκάθαρο χαρακτήρα. Έθεσε το ζήτημα του χρέους, της κυριαρχίας, των τραπεζών, της δομής της ελληνικής οικονομίας που βίαια θέλησαν να μεταβάλλουν, την αλλοίωση της εθνικής κοινωνίας από τα ρεύματα των λαθρομεταναστών που τώρα θα λάβουν υπηκοότητα με σύντομο τρόπο, την περικύκλωση της πατρίδας αμυντικά, γεωπολιτικά και οικονομικά από την Τουρκία, την καταδυνάστευση από τα κέντρα των Βρυξελλών. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο, η πρόταση ολοκληρωμένη και θεμελιωμένη. Σήμερα, που έγιναν και οι επιλογές της "αντιπολίτευσης" πράξη, είναι σαφές ποιοί αντιπροσωπεύουν την μόνη βιώσιμη εθνική λύση, τη λύση του Ελληνικού Εθνικισμού. Σήμερα το Εθνικό Μέτωπο, οφείλει να ενισχύσει τη φωνή του χωρίς επιφυλάξεις και να κάνει πράξη μια εθνική σταυροφορία που προτείνει τον εθνικό δρόμο.

Η ατυχία, το πολιτικό σύστημα στην κατάρρευσή του να βρει ως διαδόχους, τουλάχιστον σε πρώτη φάση τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, τους ΑΝ.ΕΛ και τη Χρυσή Αυγή, σχηματισμούς φτιαγμένους χωρίς βάθος, χωρίς ανάλυση, χωρίς προγραμματισμό, γεμάτους εμμονές, ιδεολογήματα και αγκυλώσεις, είναι μια εκτροπή που βιώνουμε όλοι. Πρόκειται για την πρόχειρη συνέχεια του μνημονίου. Όλη η ευκολία που αντιμετώπισε ο ελληνικός λαός το ζήτημα της αλλαγής στην κυβέρνηση και του νέου πολιτικού σκηνικού ήταν επίσης αναμενόμενη καθώς η πολιτική παιδεία που διαμορφώθηκε στα χρόνια της μεταπολίτευσης ήταν βαρβαρική, όπως και πολλές οι εμφανίσεις της κοινωνίας μας.

Σε καιρούς όπως οι σημερινοί οι φορείς που θα δώσουν τη λύση είναι καθοδηγητές και παιδαγωγοί. Πρέπει να πείσουν με έργα, με ήθος και διαρκή προσπάθεια. Στις δύσκολες μέρες που έρχονται οι Εθνικιστές ξέρουν το καθήκον τους και θα ανταποκριθούν.

Μάνος Πολλάτος

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου