Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Όχι σε νέο μνημόνιο. Να αξιοποιηθεί η λαϊκή βούληση για ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια


Η σκληρή στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την επίδειξη του πλήρους σχεδίου για την αντιμετώπιση της εξόδου εκ μέρους του Γιούνκερ, δείχνει την απόφασή τους να συμβιβαστούμε με κάθε τρόπο και να αποδεχτούμε τις αξιώσεις τους.

Η Ελληνική κυβέρνηση, έχει δείξει μέχρι σήμερα, απροετοίμαστη και αμήχανη, δεν κατόρθωσε να αποφύγει  την φυγή κεφαλαίων, ενώ θα έπρεπε, πλήρωσε χωρίς καμία εγγύηση όλα τα ποσά, θεωρώντας την 20 Φεβρουαρίου συμφωνία, δεν έλαβε μέτρα αντιμετώπισης του σοβαρού ενδεχομένου της κρίσης. Οι μήνες διακυβέρνησης έχουν χαθεί. Το ομολόγησε και ο πρωθυπουργός σήμερα, λέγοντας "πως περισσότερο διαπραγματευόμαστε παρά κυβερνάμε". Την δύσκολη αυτή ώρα, με αίσθημα εθνικής ενότητας και γνώση των επικειμένων κινδύνων, καλούμε την κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με λύσεις εκτός ευρωζώνης, ακόμα και εάν δεν χρησιμοποιηθούν.

Τα προβλήματα χρηματοδότησης που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν αντιμετωπιστεί, όλη την τελευταία πενταετία και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αντιμετωπιστούν με ευρώ ακόμα και με μια κακή συμφωνία, τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, τα ζητήματα που παρατηρούνται στο τουριστικό κλάδο, η ραγδαία επιδείνωση σε όλους τους κλάδους από την τραπεζική αργία που δεν επιτρέπει πληρωμές και δοσοληψίες, η πτώση της κατανάλωσης. Αυτά τα ζητήματα που τώρα υπάρχουν, σε απείρως μεγαλύτερη έκταση από ότι πριν την παύση λειτουργίας των τραπεζών, περιγράφουν μια άλλη πραγματικότητα. Αυτή την πραγματικότητα οφείλει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση πάνω από αγκυλώσεις και οδηγίες ξένων συμφερόντων πριν να είναι αργά.

Η ψήφος ήταν σαφής, Την περιέγραψαν οι κύκλοι της Ευρώπης και οι εγχώριοι υποστηρικτές τους. Ήταν ψήφος που έθεσε τα όρια της συμφωνίας  και εάν δεν γίνει σεβαστή ο λαός θα έχει ακόμα μια φορά προδοθεί. 
Μην ξεχνάτε, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είπαν ΟΧΙ στην υποταγή. 
Η αυτοπεποίθηση του λαού, δίνει το μήνυμα για αναγέννηση!


Ανακοίνωση του Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου