Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Η Ελλάδα σε κλοιό. Η επαναπροσέγγιση Τουρκίας - Ισραήλ και οι δορυφόροι.


Σε προηγούμενες ανακοινώσεις - αναλύσεις του τομέα εξωτερικών όπως και στην πολιτική του πρόταση επισημάναμε την άφρονα στάση των Ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στην Άγκυρα καθώς και την συστηματική προσπάθεια προώθησης των Τουρκικών συμφερόντων με μια ύπουλη διείσδυση στην χώρα μας (πολιτιστική-οικονομική και μέσω μηχανισμών) αλλά και την σταδιακή πλήρη συμπόρευση χωρών όπως τα Σκόπια και η Αλβανία.Η εύκολη αντιμετώπιση που ήθελε την Ελλάδα σε θέση συνεργασίας με το Ισραήλ διαψεύστηκε πανηγυρικά πολύ σύντομα, όπως αναμενόταν αφού συγκλίνουν και πάλι, Ισραήλ - Τουρκία. Έτσι, σήμερα, χωρίς να έχουμε αναπτύξει οποιαδήποτε κινητικότητα και ερείσματα, βρισκόμαστε απομονωμένοι γύρω από έναν κλοιό, χωρών που αντιστρατεύονται την πατρίδα μας και δέσμιοι των ευρωπαϊκών κέντρων που αδιαφορούν στην καλύτερη περίπτωση για την τύχη μας ή ευνοούν στη χειρότερη περίπτωση την συρρίκνωσή μας.

Το μεγάλο ζήτημα είναι η κυριαρχία. Όσο η χώρα είναι ένας αναξιόπιστος δορυφόρος που η πορεία του εξαρτάται από παράγοντες εκτός Ελλάδας, καμία ελπίδα για την διατήρηση - έστω- της ακεραιότητας δεν υπάρχει. 

Ο εθνικισμός είναι μονόδρομος για την αποκατάσταση της κυριαρχίας, της ακεραιότητας και της εθνικής ολοκλήρωσης.
Το Εθνικό Μέτωπο τονίζει την αναγκαιότητα εθνικής ενότητας εκτός των κέντρων εξουσίας και των μηχανισμών που είναι έτσι κι' αλλιώς ελεγχόμενα.

Τομέας Εξωτερικών και Εθνικών Θεμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου