Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Το δεύτερο μεγάλο ΟΧΙ. Η 6η Απριλίου φωτεινός οδηγός του έθνους.


Η δεύτερη μεγάλη απάντηση του Ελληνικού έθνους εναντίον των Γερμανών, αφού πρώτα είχε ολόκληρη η ανθρωπότητα θαυμάσει το θάρρος και την ανδρεία μας εναντίον των Ιταλών, ήταν η μεγάλη στιγμή εκείνη, κατά την οποία κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί, το πάθος για ελευθερία και αξιοπρέπεια που δεν γνωρίζει όρια!


Η αντίσταση των Ελληνικών δυνάμεων στα εξαιρετικά οχυρά Μεταξά έκαναν τους Γερμανούς να αποδώσουν τιμές και τον Χίτλερ να παραδεχτεί την μεγαλοσύνη τους ως μόνου στρατού έναντι όλων των υπολοίπων που μέχρι τότε είχαν αντιμετωπίσει οι Γερμανικές δυνάμεις. Αυτό το σπάνιο και σπουδαίο χαρακτηριστικό του έθνους είχε αναδειχτεί από την κατάλληλη ηγεσία που δεν ήταν άλλη από το καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Αυτό το καθεστώς που προετοίμασε το λαό για την μεγάλη περιπέτεια ψυχικά , επιχειρησιακά και υλικά, ώστε να ακολουθήσει το δρόμο της Δόξας όπως ο ίδιος ο Μεταξάς τόνισε.


Αυτή, η σχεδόν ξεχασμένη επέτειος της 6ης Απριλίου, δεν αποτελεί σημείο αναφοράς όπως θα έπρεπε, ακριβώς γιατί
η μειωμένη μνήμη σημαίνει λιγότερα προβλήματα για τους σημερινούς εξουσιαστές που δυσκολεύονται να αντιπαρατεθούν ακόμα και σε επίπεδο οικονομικής και πολιτικής διαχείρισης.

Η 6η Απριλίου και οι ήρωες της που είναι οι πρόγονοί μας θα είναι μια μέρα σταθμός της Ελληνικής ιστορίας, θα μας διδάσκει και θα μας καθοδηγεί στο δύσκολο και ανηφορικό δρόμο της εθνικής κυριαρχίας.


Ανακοίνωση του Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου