Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ο Εθνικισμός απέναντι στις νέες προκλήσεις και συνθήκες.


Η αίθουσα της Κεντρικής Διοικήσεως που φιλοξένησε την ομιλία και την συζήτηση που ακολούθησε αποδείχτηκε πολύ μικρή. Η μεγάλη προσέλευση και το ενδιαφέρον που χαρακτήρισαν την εκδήλωση είναι δηλωτικά του κλίματος ανάπτυξης των ιδεών μας που επικρατεί.

Ο ομιλητής, ιστορικός Βασίλης Δοργανάς στέλεχος του κινήματος μας, τον οποίο προλόγισε ο Γενικός Γραμματέας Εμ. Κώνστας, ανέπτυξε την πολιτική εμπειρία του εθνικισμού απέναντι στις νέες συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Αναλυτικά, ανέφερε τις εξελίξεις στη Γαλλία, τα συμπεράσματα που δείχνουν την σταδιακή μετατόπιση των ιδεών που κυριαρχούν στους λαούς.Αυτή τη μεταβολή όπως εξέθεσε αρχικά, έχουν εκμεταλλευτεί πολιτικοί φορείς απροετοίμαστοι ή ενδεχομένως και ανεπαρκείς αλλά σύντομα η βαθύτατη και ουσιαστική αλλαγή θα γίνει από τους εθνικιστές, που διαθέτουν το ιδεολογικό οπλοστάσιο για να ανταποκριθούν.

Ανέπτυξε την ιδέα να δημιουργηθούν αντι- δομές αφού τα κράτη, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε βρίσκονται στα χέρια του εχθρού, ώστε στην παιδεία, στην κοινωνία , στην εργασία, στον αθλητισμό να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής. 
Τόνισε ,επίσης, την ανάγκη να απαλλαγούμε από τις ημιπληγίες της αριστεράς και της δεξιάς και να υπερβούμε τις τεχνητές αντιπαραθέσεις για το καλό του έθνους. Επέμεινε, στην ανάγκη να οικοδομήσουμε μέσα από το κίνημά μας την πρωτοπορία που θα δώσει την έμπνευση και την ηγεσία αφού μόνο του ένα έθνος δεν μπορεί να αντισταθεί στην θύελλα που αναμένεται από την χρεοκοπία, την εισβολή των ξένων πληθυσμών και την επικίνδυνη πάντα Τουρκία.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε σε ιστορικά παραδείγματα για να αποδείξει ότι οι επαναστάσεις προετοιμάζονται σε βάθος ιδεολογικά - πνευματικά. Διεξοδικά επίσης μίλησε για τον μεγάλο διανοητή του εθνικισμού Ντομινίκ Βενιέρ στου οποίου το έργο έχει εμβαθύνει.

Τέλος, ο σ. Δοργανάς έκανε μια εκτενή αναφορά στην πολιτική κατάσταση άλλων ευρωπαϊκών χωρών για να αποδείξει την αναγεννητική παρουσία του εθνικισμού που έρχεται.

Η εκδήλωση που έγινε με ευθύνη της Διεύθυνσης Πολιτικού Σχεδιασμού και Ιδεολογίας και της Οργάνωσης Αθηνών έκλεισε με τον εθνικό ύμνο.
Αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες ομιλίες.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου