Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Οι ρίζες της επαναστάσεως στην αρχαιότητα. Η αθάνατη πορεία του έθνους.


Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Διοικήσεως, με ευθύνη της Οργάνωσης Αθηνών, η ομιλία του σ. Παντελή Κοντογιάννη με θέμα: Οι ρίζες της επαναστάσεως στην αρχαιότητα. 

Ο διακεκριμένος συγγραφέας εξέθεσε με εμπεριστατωμένο τρόπο την συνέχεια της εθνικής συνειδήσεως και την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλαν μέσα από τα φυλετικά αρχέτυπα οι Έλληνες προκειμένου να οδηγήσουν στην μεγάλη στιγμή της Εθνεγερσίας που σήμαινε μια νέα άνοιξη για τον Ελληνισμό.


Ο ομιλητής παρέθεσε πλήθος στοιχείων σύμφωνα με τα οποία ο Ελληνισμός στο διάβα του χρόνου διατήρησε αναλλοίωτο το όραμα της εθνικής ελευθερίας σε όλες τις περιόδους όπου ο Ελληνισμός δοκιμάστηκε σκληρά, όπως στη Ρωμαιοκρατία, τη Φραγκοκρατία, την Ενετοκρατία και ασφαλώς την Τουρκοκρατία. Απέδειξε επίσης, ότι ο ξεσηκωμός που είχε προετοιμαστεί σε βάθος ήταν αποτέλεσμα μιας μεγάλης πνευματικής διεργασίας.




Τον ομιλητή προλόγισε ο σ. Πεισίστρατος Ταρναράς μέλος του Π.Γ  αναφερόμενος στο μεγάλο έργο του για την Ελληνική αρχαιότητα , το θέατρο και την ιστορία. Τέλος, χαιρετισμό και παρέμβαση έκανε ο Γενικός Γραμματέας του κινήματος Εμ. Κώνστας με αναφορά στην ομιλία αλλά και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου