Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

365 μέρες τουρισμός αλλά για ποιους;


Μια ακόμα αίολη και υποκριτική ενέργεια δήθεν ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Μια εκδήλωση η οποία γεννά σειρά ερωτημάτων και η οποία χαρακτηρίστηκε ως διακοινοβουλευτική ευρωπαϊκή διάσκεψη που έλαβε χώρα  από την 15η έως την 17η Μαΐου με θέμα: «365 μέρες τουρισμός πολλαπλών προορισμών»…

Το πλέον ενδιαφέρον και το οποίο φωτογραφίζει τις γενικότερες προθέσεις και αντιλήψεις της κυβέρνησης των εντολοδόχων, είναι ότι τόσο από το πρόγραμμα της συζήτησης όσο κι από την εκδήλωση γενικότερα, απουσίασαν τα σημαντικά-κρίσιμα κεφάλαια ή αλλιώς, οι μεγάλες αλήθειες, οι οποίες ενδιαφέρουν την κοινωνία.

1. Οι λαϊκές οικογένειες δεν έχουν σήμερα καμία δυνατότητα να πάνε διακοπές γιατί η βάρβαρη οικονομική πολιτική που ακολουθείται και τα συνεχή αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλονται της στερούν κάθε σχετική δυνατότητα.


2. Τα καπιταλιστικά κέρδη, τα κέρδη των τραστ και των πολυεθνικών αναπτύσσονται βασιζόμενα στην εκμετάλλευση των εργαζομένων, στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και στην απώλεια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, με τον φρικτό ισχυρισμό ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος δρόμος για την έξοδο από την κρίση.

Αξιοσημείωτα επίσης είναι:


α) Η απουσία από την εκδήλωση των εκπρόσωπων μικρών ξενοδοχειακών μονάδων και μικρομεσαίων επαγγελματιών του κλάδου οι οποίοι οδηγούνται στο κλείσιμο και τον πλήρη αφανισμό.

β) Η απουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων οι οποίοι αγνοήθηκαν χαρακτηριστικά, αφού δεν εκλήθησαν καν από τους …διοργανωτές…!


Είναι προφανές πως κάθε τους ενέργεια προσαρμόζεται τόσο σαν σκέψη όσο και σαν υλοποίηση, αποκλειστικά και μόνο στα κελεύσματα των ανάλγητων τοκογλύφων εντολέων τους.

Ένα ακόμα event, που εξυπηρετεί κάθε άλλη σκοπιμότητα, αλλά όχι τις ανάγκες των εργαζομένων…

Το χειρότερο όμως όλων και άξιον σκέψης από τον λαό είναι το γεγονός ότι και σ’ αυτήν την στημένη εκδήλωση του δήθεν ενδιαφέροντος για τον κλάδο του τουρισμού, πήραν μέρος όλα τα κόμματα από την μια μέχρι την άλλη άκρη αυτού του δημοκρατικού πάνελ με το οποίο βρισκόμαστε σε Πόλεμο !!!


Γεώργιος Α. Βεργιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου