Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Απέδρασε στην αιωνιότητα ο Στρατηγός Στυλιανός Παττακός


Πλήρης ημερών, τιμημένος με επτά πολεμικούς σταυρούς, αριστεία ανδρείας και επαίνους εξαιρέτων πράξεων, έφυγε ο από το 1974 δεσμώτης της μικρόψυχης δημοκρατίας,  Στρατηγός Στυλιανός Παττακός.




Πήρε μέρος στην εποποιία του 1940 ως διοικητής ίλης της 11ης Ομάδος Αναγνωρίσεως της 11ης Μεραρχίας Πεζικού και στην διάρκεια της κατοχής αντιστάθηκε μέσα από τις τάξεις της  οργανώσεως “Όμηρος” .

Πολέμησε την κομμουνιστική λαίλαπα κατά τα Δεκεμβριανά και τον συμμοριτοπόλεμο ως διοικητής της ύλης αρμάτων “Κένταυρος”.
Συνέβαλε αποφασιστικά στην απελευθέρωση της Καρδίτσας αντιμετωπίζοντας ως ίλαρχος επικεφαλής ουλαμού αρμάτων,  την 1η Μεραρχία συμμοριτών υπό τον Χαρίλαο Φλωράκη (καπετάν Γιώτη), την 2η Μεραρχία υπό τον Διαμαντή και την Ταξιαρχία ιππικού υπό τον Στέφο.
Κατά την επαναστατική περίοδο της 21ης Απριλίου διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών έως το 1971 και στην συνέχεια έγινε Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως.

Πολέμησε την διαφθορά και την γραφειοκρατία  συμβάλλοντας στην δημιουργία ενός αποτελεσματικού κράτους.

Οι Αξιωματικοί πρωτεργάτες της 21ης Απριλίου, φυλακίστηκαν από το Καραμανλικό προδοτικό καθεστώς, εκείνο που είδε ότι “η Κύπρος κείται μακράν” και την παρέδωσε  βορά στις ορέξεις του Αττίλα. Από το καθεστώς που αριστοτεχνικά δημιούργησε από τότε τους μηχανισμούς για την πλήρη απώλεια της Εθνικής κυριαρχίας, την υποτέλεια στα ξένα κέντρα και το ξεπούλημα της Πατρίδος.  

Δολοφονημένος από τον εσμό της κλεπτοκρατικής μεταπολίτευσης στην ουσία από τότε, απεβίωσε και απέδρασε στην αιωνιότητα  την 8η Οκτωβρίου 2016

Παραφράζοντας την επιγραφή που βρίσκεται στο άγαλμα του Στρατηγού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη:


“ Ένδοξος χώρει γενναίε Στρατηγέ ανά τους αιώνας διδάσκων πως οι δούλοι, γίνονται ελεύθεροι  “

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου