Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Η απομόνωση μέχρι στιγμής από τις εξελίξεις στην Ευρώπη και η σημασία της.


Η κοσμογονική σειρά γεγονότων που έρχεται στο δυτικό κόσμο ως συνέπεια της παγκοσμιοποιήσεως που συνεπάγεται μετακινήσεις πληθυσμών, κεφαλαίων και εμπορίου άρα και εξουσίας σε άλλες περιοχές του πλανήτη και αλλοίωση  της Ευρώπης και της Αμερικής, έχει αφυπνίσει του ευρωπαϊκούς λαούς. Η εμφάνιση και η ανάπτυξη εθνικών κινημάτων με άξονα κοινής πολιτικής τον εθνικισμό και σαφείς ορίζουσες εναντίον της Ε.Ε δημιουργεί την ελπίδα απαλλαγής από την δικτατορία των αγορών, της πολιτικής ορθότητας, των κρυφών και ανοικτών συμμάχων του ισλαμισμού και του πολυπολιτισμού.

Η Ελληνική εμπειρία όμως της πολύπλευρης κρίσης ανέδειξε ως πρωταγωνιστή των εθνικών ιδεών την Χρυσή Αυγή που η παρουσία της εμφανίζεται συνολικά προβληματική παρά τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει τα δυο τελευταία χρόνια για το αντίθετο. Έτσι, η ευρωπαϊκή συμμαχία έχει απομονώσει την "Χρυσή Αυγή" και μαζί μέχρι στιγμής την Ελληνική εκπροσώπηση, γεγονός που καθιστά προβληματική την εξέλιξη της μέσα στο φυσικό πλαίσιο αγώνα. Αυτό το δεδομένο που έχει ξεκαθαριστεί δημόσια και πολλές φορές από όλους τους μετέχοντες αλλά και το καθημερινό πρόβλημα πρόσβασης στην ευρύτερη Ελληνική κοινωνία από μέρους του κόμματος της ¨Χρυσής Αυγής", λειτουργεί αρνητικά για τον Ελληνικό εθνικισμό που θέλησε ηθελημένα ή αθέλητα να προβάλλει και να υπερασπιστεί.


Η πολιτική γραμμή της "Χ.Α" που χρησιμοποίησε την προβολή και την ανάδειξη δια της έξαλλης συμπεριφοράς και ο πρωτογονισμός ανθρώπων και μεθόδων είχαν συνέπειες, αρχικά θετικές αφού έδωσαν ένα χώρο κινήσεως αλλά στη συνέχεια απαγορευτικές αφού περιχαράκωσαν και απομόνωσαν στην πιο κρίσιμη στιγμή την υπόθεση της ιδεολογίας και της πολιτικής παρεμβάσεως των εθνικιστών.

Άλλοτε άδικα και άλλοτε δίκαια και πάντως στην πολιτική αυτό είναι το παιχνίδι έχει κτιστεί η εικόνα της απομόνωσης και της εχθρότητας προς την υπόλοιπη κοινωνία ή έστω της αντιπαλότητας. Η απάντηση της Λεπέν στη συνέντευξη που παραχώρησε προς την Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου ότι "δεν έχουμε καμία σχέση, ούτε θέλουμε να έχουμε" φανερώνει το μέγεθος της διάστασης. Δεν πρόκειται για τα λόγια ενός αμετανόητου αριστερού, ούτε για τα λόγια εκπροσώπων της εβραϊκής διασποράς, αλλά για δηλώσεις της υποψηφίου προέδρου της Γαλλίας αρχηγού του Εθνικού Μετώπου και σημαντικότερης πολιτικού των εθνικών θέσεων στην Ευρώπη.

Πολλά πράγματα τα κάνουμε όπως νομίζουμε εμείς και έχουμε δίκιο. Αλλά πολλές φορές τα κάνουμε λάθος και επιμένουμε. Η πατρίδα, η ιδεολογία, ο αγώνας πρέπει να τίθεται σε θέση προτεραιότητας. Άλλωστε η αυτογνωσία είναι Ελληνική επινόηση. Εάν δεν μπορεί να γίνει μετασχηματισμός ή να εξεταστούν διορθωτικές κινήσεις τότε η ιστορία θα δώσει άλλη λύση. Τα γεγονότα δεν αλλάζουν.

Εμμανουήλ Ν. Κώνστας
Γενικός Γραμματέας Εθνικού Μετώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου