Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Μειοδοτικές δηλώσεις από τον ΥΠΕΞ της Κύπρου, Κασουλίδη.


Συνεχίζει τον κατήφορο 
η κυβέρνηση Αναστασιάδη

Οι νέες δηλώσεις Κασουλίδη αποτυπώνουν την μειοδοτική αντίληψη της Κυπριακής κυβέρνησης, η οποία είναι έτοιμη να παραδώσει τα πάντα, φτάνει να μην ανοίξει μύτη.
Μοναδική της μέριμνα είναι να μη θιγούν τα οικονομικά συμφέροντα που ετοιμάζονται να θησαυρίσουν από την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων της Μεγαλονήσου. 


Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής κυβέρνησης ο Κασουλίδης, δηλώνει τη Σταθερή προσήλωσή του στις πολιτικές που επιδιώκουν Λύση για την Λύση και όχι Λύση για τα δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού,  για την Εθνική Κυριαρχία, για την Αξιοπρέπεια, την αποκατάσταση των προσφύγων του ’74 και το ελεύθερο μέλλον των παιδιών.

Μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του υποστήριξε τα ακόλουθα ευτράπελα αλλά και το μνημειώδες…:
«Υπάρχει ενδεχόμενο ατυχήματος από τη παρενοχλητική συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο και στην αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου. Γι’ αυτούς τους λόγους, Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει να παραμείνουν άπραγες προκειμένου να αποφευχθεί ένα θερμό επεισόδιο!»

«για να προκληθεί ένας καβγάς χρειάζονται δύο»… και άλλα τέτοια φαιδρά…
Και θέλει να λέγεται υπουργός εξωτερικών της Κύπρου αυτός, που ξεχνάει ότι το ’74 έφτανε μόνον ένας για να εισβάλει. Δεν χρειάστηκε δεύτερος…! 

Μάλιστα, στο ίδιο κείμενο των δηλώσεών του ούτε λίγο ούτε πολύ, εκθειάζει τον Σημίτη και τις ευχαριστίες του στους αμερικάνους για την κρίση των Ιμίων,  που έκτοτε και εξ αιτίας του,  μάθαμε για τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.
Λέει:
«Θυμάμαι τη νύχτα των Ιμίων, όπου κάπου χάσαμε λιγάκι την ψυχραιμία μας, την ανακτήσαμε στη συνέχεια όταν συνειδητοποιήσαμε τι πάει να γίνει, και χρειάστηκε μια μεγάλη απεμπλοκή αφού ο στόλος του ενός είχε στο στόχαστρο τον στόλο του άλλου και εάν χτυπούσε κάποιος, θα γινόταν κόλαση. Στα προκαταρκτικά στάδια είναι που χρειάζεται η ψυχραιμία»!

Τον ραγιαδισμό του τον λέει ψυχραιμία…
Τον ενδοτισμό του τον λέει πολιτική…
Την μειοδοσία την λέει Εθνική ευεργεσία…

Τέτοιοι ραγιάδες δεν ξανάγιναν…



Ο λαός πρέπει να βρίσκεται σε τεταμένη επιφυλακή γιατί οι δημοκρατικά εκλεγμένοι μειοδότες, προκειμένου να παραμένουν στην εξουσία,  εκχωρούν τα πάντα.


Τομέας Εξωτερικών και Εθνικών Θεμάτων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου