Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Αφανίζονται οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι


Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) κάθε χρόνο, ανά εξάμηνο, διεξάγει έρευνα για την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων.

Από τον Δεκέμβριο του 2006 μέχρι σήμερα, τα αποτελέσματα των ερευνών είναι το ένα τραγικότερο από το άλλο.

Λέγοντας μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εννοούμε εκείνες που απασχολούν από 0 – 49 εργαζομένους. Τέτοιες επιχειρήσεις αποτελούν το 99,6% των Ελληνικών επιχειρήσεων.


Τα χτυπήματα στον κλάδο είναι συντριπτικά αφού η απώλεια θέσεων συνολικής απασχόλησης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, απεικονίζουν ένα σεληνιακό τοπίο που όμοιό του δεν έχει ξαναζήσει η χώρα. Μόνο το δεύτερο εξάμηνο του 2016, 49.000 εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο εκ των οποίων οι 34.000 ήταν μισθωτής απασχόλησης. Στοιχείο που επιβεβαιώνεται από τις ροές μισθωτής απασχόλησης που δημοσιεύει η ΕΡΓΑΝΗ αφού μέσα από αυτές προκύπτει ένα ανελέητο παρατεταμένο αρνητικό ισοζύγιο  προσλήψεων - απολύσεων.

Τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης που ο τζίρος τους κυμαίνεται από 80 – 300 χιλιάδες και οι επιχειρήσεις που απασχολούν από 2 – 3 άτομα προσωπικό.

Έτσι, διαμορφώνεται ένα πλαίσιο δύο ταχυτήτων που αφανίζει τις επιχειρήσεις που απασχολούν από 2 μέχρι 5 άτομα.

Αν συμπεριληφθούν και οι απώλειες από τον αριθμό όλων εκείνων που αναστέλλουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα (εργοδότες και αυτοαπασχολούμενοι) καθώς επίσης και τις προβλέψεις για άμεση διακοπή λειτουργίας του 12% όσων ακόμα απομένουν, το τοπίο είναι κατάμαυρο…

Εδώ, θα προσθέσω και τη μάστιγα των λαθρομεταναστών που εκτός των πολλών άλλων δεινών που επιφέρουν, μέσω του ανεξέλεγκτου πλέον παραεμπορίου, πλήττουν ακόμα περισσότερο τους μικρούς επαγγελματίες.

Ο στόχος των εντολοδόχων των Βρυξελλών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά εν τέλει και όλων των πολιτικών δυνάμεων του αποκαλούμενου «Συνταγματικού τόξου» δεν είναι άλλος από τον πλήρη αφανισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης και των αυτοαπασχολούμενων καθώς επίσης η καταλήστευση και το πλήρες ξεπούλημα της Πατρίδας στα διεθνή συμφέροντα.

Κυβέρνηση και δανειστές δεν ξέρω αν χωρίζονται από πολλά μέτρα ή χιλιόμετρα, σίγουρα όμως τους ενώνουν οι στόχοι της Ε.Ε. και τα καπιταλιστικά υπερκέρδη. Αυτός είναι και ο βασικός παράγοντας που η καταστροφή του τόπου δεν έχει και δεν μπορεί να έχει σταματημό.

Με ασύλληπτη μανία οδηγούν στον εκτοπισμό τους μικρούς εμπόρους, τους μικρούς βιοτέχνες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, παρέχοντας όλες τις δυνατότητες στις μεγάλες και πολυεθνικές επιχειρήσεις που έτσι κι αλλιώς έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των μικρών…

Οι ίδιοι οι μικρομεσαίοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, έχουν αποκτήσει πλέον πλούσια εμπειρία μέσα από τα δεινά που βιώνουν και πρέπει να βγάλουν άμεσα, σημαντικά πολιτικά συμπεράσματα και να αποφασίσουν…


Μπορούν να κρίνουν αν το Εθνικό Μέτωπο προειδοποιούσε έγκαιρα και αν οι εκτιμήσεις του (κόντρα στις συστημικές εξαγγελίες) δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν…

Εκείνοι που έσυραν τον χορό της μεταπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, συνειδητά προσυπέγραψαν την συνθήκη του Μάαστριχτ και επέλεξαν την ένταξη της Ελλάδας στην Ε.Ε. και την ΟΝΕ επειδή τα οφέλη της Ευρώπης των τραπεζών, είναι οφέλη για τα μονοπώλια που εδρεύουν στην Πατρίδα μας. Αυτά τα δύο κόμματα από τότε και στη συνέχεια όλα όσα ακολούθησαν, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που βρίσκονται στην εικονική αντιπολίτευση, έχουν στα λάβαρά τους τα συμφέροντα των μονοπωλίων και πίνουν νερό στ’ όνομά τους…

Δεν μπορούν να τάξουν τίποτε άλλο στους μικρομεσαίους και τους αυτοαπασχολούμενους εκτός από νέους φόρους, ληστείες, διώξεις φτώχια και ανεργία.

Ακόμα κι όταν μιλούν για την όποια ανάπτυξη, την εννοούν πάνω στα αποκαΐδια της ήδη αποτεφρωμένης οικονομικής ζωής του τόπου.

Το Εθνικό Μέτωπο αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή αυτές τις πολιτικές της συνομωσίας κατά του Λαού και της Πατρίδας, ακόμα κι όταν όλοι έπιναν νερό στο όνομα της Ε.Ο.Κ και στη συνέχεια της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης. Είπαμε την Αλήθεια χωρίς υπεκφυγές όσο σκληρή κι αν ακούστηκε.

Μπήκαμε Μπροστά, στην ενημέρωση για την ενορχηστρωμένη προδοσία, κάναμε ότι πέρναγε από το χέρι μας ώστε να αναπτυχθεί το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών που θα ανατρέψει τα σχέδιά τους!

Γι’ αυτό σήμερα οι Θέσεις, η Πολιτική Πρόταση του Εθνικού Μετώπου
δεν είναι απλώς επίκαιρη…

ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ !



Γεώργιος Α. Βεργιάννης
Μέλος του Π.Γ. του Εθνικού Μετώπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου