Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Νέο δάνειο από την παγκόσμια Τράπεζα για νέες αλυσίδες


Με σκοπό δήθεν τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας σε επιδότηση - το πιθανότερο σε μη παραγωγικούς σκοπούς- η κυβέρνηση του 3ου μνημονίου διαπραγματεύεται νέο δάνειο 3 δισεκατομμυρίων ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα. Αδιαφορώντας για τα όσα έχει συσσωρεύσει ο δανεισμός, αρνούμενοι να δουν την επερχόμενη καταστροφή της παγκοσμιοποιήσεως, επιθυμούν να βάλουν και άλλες αλυσίδες στο λαό,
δανειζόμενοι δήθεν για λόγους αντιμετωπίσεως της ανεργίας.


Η πραγματική ανάταξη της οικονομίας θα έρθει με πραγματικές εργασίες που θα αυξήσουν παραγωγή και ζήτηση εντός του εθνικού χώρου σε πρώτη φάση και στη συνέχεια με διακρατικό εμπόριο. Η προστασία της Ελληνικής οικονομίας και η παύση των πληρωμών του χρέους, η ανάπτυξη των τομέων και των κλάδων παραγωγής που μπορούν άμεσα να ανταποκριθούν στις ανάγκες ζητήσεως,  αποτελούν το μόνο σχήμα ρεαλιστικής εξόδου από την κρίση που παραμένει κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού.

Η νέα βουτιά στο δανεισμό και μάλιστα με 5% , ακραίο τοκογλυφικό επιτόκιο για να αναλάβει το κράτος να επιδοτήσει τους υπηρέτες των πολυεθνικών που για να έρθουν στο νέο ελντοράντο απαιτούν χωρίς να προσφέρουν, είναι η χειρότερη δυνατή εξέλιξη.


Το Εθνικό Μέτωπο, περιμένει να γίνει επιτέλους κατανοητό ποια είναι η φύση του προβλήματος και να πάψει να ελπίζει σε σωτήρες με δανεικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου