Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Εθνικό Μέτωπο στην πράξη. Η ενότητα των εθνικιστών μόνη λύση για την πατρίδα!


Το Εθνικό Μέτωπο, πέρα από πολιτικός σχηματισμός που φιλοδοξεί να εκφράσει τον Ελληνικό εθνικισμό είναι στον πυρήνα της έννοιάς του το μεγάλο ζητούμενο απέναντι στην κρίση, την ανυποληψία, την εθνική ταπείνωση, την παρακμή. Είναι το αίτημα για έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό που θα προτάξει τις υγιείς δυνάμεις του έθνους
ενώπιον του συστήματος που έχει επιβάλλει την υποταγή και σαπίζει καθημερινά την Ελληνική κοινωνία.
Αγωνιστήκαμε, τόσο στην πρώτη φάση από τη δεκαετία του '80 όταν οικοδομήθηκε το καθεστώς δανεισμού και η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας όσο και κατά την περίοδο της ανασυγκρότησης από την κλιμάκωση της κρίσης το δεύτερο εξάμηνο του 2011, με συνέπεια, ιδεολογική συγκρότηση και κυρίως προτάσεις σύμφωνες με τα ιδεώδη μας προκειμένου να δημιουργήσουμε τον πολιτικό βραχίωνα που έχει ανάγκη το εθνικιστικό κίνημα για να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο.

Θεωρούμε ότι η ταυτότητα των ιδεών μας και η δυναμική της πολιτικής μας πρότασης διατηρήθηκε αφού οι παραλλαγές των συστημικών φορέων στην εξουσία και το κενό κάθε άλλης λύσης, μας δίνει το δικαίωμα να διαπιστώσουμε ότι ένα σύγχρονο πατριωτικό κίνημα με συνείδηση του Ελληνικού προβλήματος και γνώση των διεθνών συσχετισμών, μπορεί και πρέπει να παίξει το ρόλο της ανατροπής για δύο κυρίως λόγους: πρώτον γιατί μόνο οι δικές του ιδέες  συμπίπτουν με το αίτημα απελευθέρωσης, ανασυγκρότησης και δικαιοσύνης απέναντι στα δεσμά του διεθνούς συστήματος και δεύτερον γιατί διαθέτει το κατ΄ αρχήν ιστορικό και ηθικό πλεονέκτημα της απαλλαγής από τους μηχανισμούς που καταρράκωσαν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, με την δική μας προσπάθεια αναπτύχθηκαν πρωτοβουλίες με ανιδιοτέλεια, πάθος, άλλων συναγωνιστών στον ευρύτερο χώρο των ιδεών μας που διατύπωσαν ενδιαφέρουσες απόψεις και πρωτίστως αγωνίστηκαν να κινητοποιήσουν δυνάμεις στην κατεύθυνση αντίστασης προς την παρακμή και την άθλια συνεχιζόμενη μεταπολίτευση στο χώρο των κινημάτων και της αυτοδιοίκησης. Πολλοί αισθάνθηκαν εγκλωβισμένοι σε πολιτικούς φορείς που αρνούνται να φέρουν σε πέρας το προβλεπόμενο έργο τους.

Αυτές τις προερχόμενες πάντοτε από την Ελληνική ψυχή προσπάθειες με σκοπό την επικράτηση των εθνικών ιδεών θέλουμε να συνενώσουμε. Χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς διακρίσεις και κυρίως ξεχνώντας κάθε άσκοπη διαμάχη. Οι διεργασίες που έχουν ξεκινήσει και ήδη έχουν σοβαρά αποτελέσματα, πρέπει να λάβουν την μεγαλύτερη δυνατή εξάπλωση προκειμένου να επιτύχουμε την συστράτευση όλων των πατριωτών σε ένα δυναμικό, ανεξάρτητο και ελπιδοφόρο ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
Ένα κίνημα που θα εκφράσει τις ανησυχίες όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων χωρίς την μεσολάβηση των συμφερόντων, τα στεγανά και την οικογενειακή αντίληψη των Ελληνικών πολιτικών φορέων.

Κάνοντας πράξη όλη την εμπειρία του εθνικιστικού και πατριωτικού κινήματος όπως αυτό διαμορφώθηκε στην δύσκολη μεταπολιτευτική περίοδο και γνωρίζοντας πλέον την  παθογένεια που αντιμετωπίζουμε και εμείς, μπορούμε να προχωρήσουμε και πρέπει να το κάνουμε γιατί κανέναν περιθώριο αδράνειας και ολιγωρίας δεν δικαιολογείται στις εθνικές συνθήκες που βιώνουμε.

Με τον ορίζοντα ενός συνεδρίου και την πανελλήνια προσπάθεια διαβούλευσης εγκαινιάζουμε μια νέα περίοδο αγώνων μέχρι την τελική νίκη.

Εμμανουήλ Ν. Κώνστας
Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου