Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Το τέλος της ενημέρωσης σε μια περίοδο κρίσιμη για την Ελλάδα

Η μεταπολιτευτική περίοδος χαρακτηρίστηκε από την ελεγχόμενη ενημέρωση που χειραγωγούσε την κοινή γνώμη και καθοδηγούσε στα νεφελώδη οράματα. Ο τύπος ήταν αυτός που συστηματικά απέκρυπτε την οδυνηρή πορεία της οικονομίας, την καταστροφική εξέλιξη στον δανεισμό, το αίσχος της γενικευμένης διαφθοράς, την υποχώρηση στα εθνικά θέματα, την πτώση των αξιών και της παιδείας. Υπήρξε με την εντολή των ιδιοκτητών του, που συγκυβερνούσαν την χώρα αναλαμβάνοντας τα μεγάλα έργα με την άλλη ιδιότητά τους του εργολάβου, ο γνήσιος θεματοφύλακας των συμφερόντων του πολιτικού συστήματος, στην ηλεκτρονική και την έντυπη μορφή του.

Τα κανάλια, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και οι εφημερίδες που είχαν τις σημαντικές θεαματικότητες, ακροαματικότητες και αναγνωσιμότητες, παρουσίαζαν μια άλλη Ελλάδα, αυτή των ψευδαισθήσεων, της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας, του εκσυγχρονισμού, του σοσιαλισμού, του φιλελευθερισμού, της αλλαγής, της επανίδρυσης και κάθε άλλης ψευδεπίγραφης κενολογίας αρκεί να διατηρούσαν την εξουσία για να συνεχίσουν απερίσπαστοι το πλιάτσικο.

Σήμερα όμως, που ο εγχώριος χαρακτήρας τους αναγκαστικά πέρασε σε δεύτερο ρόλο και αφού έβγαλαν τεράστια ποσά στο εξωτερικό ή δημιούργησαν στο απυρόβλητο τεράστιες περιουσίες στο εσωτερικό, χρησιμοποιώντας όλα τα «νόμιμα» μέσα, εγκαταλείπουν τα οχήματα του εκμαυλισμού. Απλήρωτοι σε κανάλια και εφημερίδες, για μήνες δημοσιογράφοι, τεχνικοί, υπάλληλοι, μέσα που ήδη έχουν κλείσει και άλλα που αναμένεται να κλείσουν, παρουσιάζουν μια εφιαλτική εικόνα. Θα σκεφτεί ευλόγως κανείς, γιατί αυτό να είναι κακό αφού έτσι και αλλιώς είναι γνωστό ποιόν εξυπηρετούσαν. Όμως, σταδιακά συρρικνώνεται πλήρως ο τομέας της ενημέρωσης και έτσι όχι μόνον δεν απομένουν ελεύθεροι δίαυλοι ενημέρωσης και επικοινωνίας - όσοι και όπως υπήρχαν- αλλά θα περάσει και κάθε πληροφορία σε έλεγχο ξένων κέντρων και θα εξοντωθεί ολοσχερώς το δημοσιογραφικό επάγγελμα.

Το υπερβολικά διογκωμένο τοπίο της προηγούμενης δεκαετίας, διαδέχεται η έρημος της ενημέρωσης και οι μηχανισμοί παραπληροφόρησης του διαδικτύου, ο κίνδυνος για την κρίσιμη περίοδο είναι ορατός. Σε συνθήκες συσκότισης τα πάντα μπορούν να συμβούν. Σήμερα, γίνεται απολύτως απαραίτητο για κάθε συνειδητοποιημένο πολίτη ότι οφείλει να ανησυχεί και να βρίσκεται σε τεταμένη επιφυλακή.

Αυτοί που αλώνισαν στην μεταπολιτευτική Ελλάδα δεν μπορούν να απολαμβάνουν ατιμώρητοι τα πλούτη τους και να αφήνουν σωρούς ερειπίων. Ο τύπος πρέπει να απαλλαγεί από τους κηδεμόνες του.


1 σχόλιο:

  1. ΑΛΩΘΗΚΕ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΞΕΤΡΑΠΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ, ΔΙΕΦΘΑΡΗ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ 4η ΕΞΟΥΣΙΑ! Ω! ΠΟΣΟ ΑΠΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!!! NOVUS ORDO SECLORUM = ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ! ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΧΕΙ ΒΑΡΥ ΦΟΡΤΙΟ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ! ΑΣ ΦΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΞΙΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή